ASV amatpersonas: Pēc bin Ladena nāves «Al Qaeda» ir faktiski izzudusi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Gadu pēc starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» līdera Osamas bin Ladena likvidācijas «Al Qaeda» tīkls Pakistānā ir faktiski izzudis, tomēr tā atzarojumi joprojām ir drauds, piektdien paziņoja ASV izlūkošanas amatpersonas.

Bin Ladena nāve vēl vairāk vājinājusi «Al Qaeda» un nav ticams, ka grupējums varētu sarīkot 2001.gada 11.septembra uzbrukumiem līdzīgu teroraktu.

«Ir patiesi grūti iedomāties, ka «Al Qaeda» vadošā daļa apkopo resursus, apmācību, talantus, naudu, lai atkārtotu 2001.gada 11.septembra veida uzbrukumu,» žurnālistiem pavēstīja pretizlūkošanas amatpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti.

Lai arī «pāragri pasludināt uzvaru, tomēr varētu teikt, ka organizācija, kas mums atnesa 2001.gada 11.septembri, būtība ir izzudusi», sacīja amatpersona.

Taču «kustība pilnīgi noteikti izdzīvo, bin Ladena filozofija, globālā džihāda ideoloģija izdzīvo, tā izdzīvo daudz dažādās vietās ārpus Pakistānas», norādīja amatpersona.

No «Al Qaeda» novirzieniem vislielākās briesmas ASV rada tā atzarojums Jemenā, kur tas guvis spēku un izplata plašu un efektīvu propagandu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu