FM gandarīta par 11,7% mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mazumtirdzniecības apgrozījums šā gada pirmajos trijos mēnešos, salīdzinot ar šo pašu laika periodu pērn, ir pieaudzis par 11,7%, kas neapšaubāmi liecina par labāku situāciju privātajā patēriņā, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis.

Jarockis norādīja, ka «gada dati par mazumtirdzniecības nozares apgrozījumu jau trešo mēnesi pēc kārtas priecē ar divciparu pieauguma tempiem» un šā gada martā, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, apgrozījums pieauga par 10%.

Viņš atzīmēja, ka ir uzlabojušies gan bezdarba rādītāji, gan arī ekonomikas aktivitāte kopumā. Jau ir skaidri redzams, ka, neskatoties uz visai nenoteikto ārējās vides fonu, kopumā Latvijas ekonomikas sniegums 2012.gada pirmajā ceturksnī būs ļoti labs.

Mazumtirdzniecības apgrozījums šā gada martā, salīdzinot ar februāri, pieauga par 0,5%, pārtikas preču tirdzniecība samazinājās par 0,7%, bet nepārtikas preču, neieskaitot degvielu, tirdzniecība pieauga par 0,7%, savukārt degvielas mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 2,5%.

Redzējums par nākotnes tendencēm nozarē tomēr vēl arvien paliek piesardzīgs - gaidāms, ka uz gada vidu, izzūdot bāzes efektam, gada pieauguma tempi būs mazāk iespaidīgi.

Iespējams arī negatīvs efekts no degvielas cenu kāpuma, ietekmējot notirgotos apjomus gan pašai degvielai, gan arī nepārtikas precēm.

FM pārstāvis atzīmēja, ka arī Eiropas Savienībā vēl ir palikušas daudzas neatrisinātas problēmas, kas pagaidām sāk atspoguļoties tikai ekonomiskās aktivitātes un atsevišķu nozaru datos, un, ņemot vērā integrēto tirgu, tas agri vai vēlu mazākā vai lielākā mērā atsauksies arī Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu