LTV plāno pārsūdzēt NEPLP uzlikto viena lata sodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas Televīzija (LTV) plāno pārsūdzēt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) piemēroto administratīvo sodu viena lata apmērā par LTV7 ziņās 14.martā demonstrēto 16.marta notikumu sižetu, biznesa portālam «Nozare.lv» norādīja LTV pārstāvis Jānis Kalve.

Kā iepriekš skaidroja NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants, piemērojot administratīvo sodu LTV, padome bijusi «samērā iecietīga», jo, izvērtējot konkrēto ziņu sižetu, atklātas pārkāpumu pazīmes, kas attiecas arī uz citiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pantiem, piemēram, par naida kurināšanu un sabiedrisko pasūtījumu.

LTV tiek finansēta no nodokļu maksātāju naudas, un tai tika piemērots simbolisks administratīvais sods viena lata apmērā.

Kā ziņots, izvērtējot LTV 7.kanāla ziņās 14.martā demonstrēto sižetu par 16.martu, NEPLP 26.aprīlī nolēma piemērot viena lata administratīvo sodu.

Padome sižetā konstatējusi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 24.panta ceturtās daļas pārkāpumu. Šis pants paredz, ka faktiem un notikumiem raidījumos jābūt atspoguļotiem godīgi, objektīvi, veicinot viedokļu apmaiņu, un jāatbilst vispārpieņemtajiem žurnālistikas un ētikas principiem. Komentārus un viedokļus atdala no ziņām un nosauc viedokļa vai komentāra autoru.

NEPLP Monitoringa centrs konstatēja, ka sižetā nav viedokļu dažādības, jo atspoguļots tikai apvienības «Sociālais bloks» viedoklis par 16.martu. Tā esot pazīme, ka sižets izveidots neprofesionāli, neiekļaujot dažādu iesaistīto pušu viedokļus.

LTV7 ziņās 14.martā tika demonstrēts sižets, kurā, pēc nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) domām, saistībā ar 16.marta notikumiem ticis atspoguļots klaji tendenciozs, cieņu aizskarošs viedoklis par latviešu leģionāriem. Ziņu sižetā ievērojams ētera laiks ticis atvēlēts kādas mazpazīstamas organizācijas viedokļu popularizēšanai, kuros ne tikai tika sagrozīta vēsture un veidota ačgārna izpratne par Otrā pasaules kara notikumiem, bet arī rupji aizskarti un pazemoti latviešu karavīri, dēvējot viņus par «nepiebeigtajiem nacistiem» un slepkavām, norādīja VL-TB/LNNK.

 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu