Kļūdu, kas policijas budžetam izmaksāja 50 tūkstošu eiro, izdevies atrisināt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

50 tūkstoši eiro, kas no Valsts policijas (VP) maka tika pārmaksāti par nomas automašīnu izpirkšanu, atgriezīsies policijas budžetā, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Jāatgādina, ka LTV raidījums «De facto» aprīļa sākumā ziņoja - Valsts policija uzņēmumam «DNB līzings» samaksājusi divreiz vairāk, nekā sākotnēji bijis nolīgts, jo banka piesūtījusi nepareizu rēķinu, ko policija arī apmaksāja.

Domstarpības atrisinātas mierīgā ceļā.

«De facto» mēneša sākumā ziņoja, ka aizvadītā gada nogalē VP beidzās iepriekšējie, 2006.gadā noslēgtie, nomas līgumi. Policija nolēma izpirkt virkni automašīnu un to vidū ir 17 automašīnas «Volvo S60», kuras policija nomāja no «DNB līzings».

Izrādās, ka policija par šiem «Volvo» markas automobiļiem krietni pārmaksājusi. Tas atklāts februārī, vairākus mēnešus pēc darījuma. Tas sakrīt ar laiku, kad policijas finanšu dokumentus pārbaudījusi arī Valsts kontrole.

Tā pieprasījusi papildu skaidrojumu, kā radusies šāda neadekvāta pirkuma summa. Bet policija sapratusi, ka ieviesusies kļūda, kas tās budžetam izmaksājusi apmēram 50 tūkstošus eiro.

VP priekšnieks Ints Ķuzis martā bija devis rīkojumu Iekšējās drošības birojam uzsākt pārbaudi.

ŠEIT

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu