Šogad «Aldaris» paaugstinās cenas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Atkarībā no ekonomiskās situācijas un izmaiņām izejvielu un elektroenerģijas cenu tirgū šogad alus darītava AS «Aldaris» plāno paaugstināt cenas par 3-4%, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» atzina uzņēmuma jaunais izpilddirektors Tomass Kure Jakobsens.

«Visticamāk, ne jau visiem produktiem cenas kāps. Varētu būt vērojams 3-4% cenu pieaugums. Tas būs atkarīgs no ekonomiskās situācijas un izmaiņām izejvielu, elektroenerģijas cenu tirgū. Līdz šim esam centušies šīs izmaksas lielākoties kompensēt ar saviem ieņēmumiem. Pagājušā gada beigās un šā gada sākumā bija vērojams neliels cenu pieaugums dzērienu segmentā, tomēr joprojām tirgū valda ļoti zems cenu līmenis, kas būtiski ietekmē nozares rentabilitāti. Ja cenu tendence saglabāsies augšupejoša, būs jāpieņem loģisks lēmums paaugstināt cenas,» sacīja Jakobsens.

Viņš atzina, ka pagājušajā gadā produktu cenas milzīgās konkurences un izejvielu cenu dēļ bija sasniegušas kritisko robežu un zemāk vairs neesot bijis kur krist. Piemēram, 2010.gada laikā vidējā alus cena samazinājās par 6%, arī iepriekšējos gados bija vērojams cenu samazinājums, kamēr alus akcīzes nodoklis pieauga par 160%, arī alus ražošanas izejvielu cenas būtiski pieauga, sacīja uzņēmējs.

Savukārt uz jautājumu, vai «Aldaris» maija sākumā Zviedrijā gaidāmajā hokeja čempionātā piedāvās īpašas cenas vai akcijas, viņš atbildēja apstiprinoši.

«Noteikti būs dažādas aktivitātes. Esmu hokeja atbalstītājs un, protams, turu īkšķi par Latvijas veiksmi, neraugoties uz to, ka izlasei būs spēle ar manas dzimtās Dānijas komandu. Uz hokeja laiku tirgū parādīsies «Aldara» «Gaišais pintes» alus. Tāpat akcentētas tiks aktivitātes sociālajos medijos, kur konkursa veiksmīgākais dalībnieks varēs kopā ar draugu doties uz čempionātu bez maksas,» sacīja Jakobsens.

«Aldaris» dibināts 1865.gadā un patlaban ir Dānijas alus ražotāja «Calsberg» grupas uzņēmums. «Aldara» produktu portfelī ir aptuveni 50 dažādu dzērienu, kas pārstāv piecas grupas - alu, dzeramo ūdeni, alkoholiskos kokteiļus, sidru, bezalkoholiskos dzērienus un enerģijas dzērienus.

Jakobsens darbu «Aldarī» sāka šā gada 23.februārī, nomainot iepriekšējo izpilddirektoru Tomasu Panteli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu