Rīgas domes darbiniekiem varētu izbūvēt atsevišķu kabīni smēķēšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Rīgas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) sācis meklēt risinājumus, kā nodrošināt komfortablus apstākļus gan smēķējošajiem, gan nesmēķējošajiem kolēģiem Rātsnamā.

Jau ziņots, ka Rīgas domes darbiniekiem kopš 1.aprīļa liegta iespēja smēķēt uz Rātsnama terases otrajā stāvā virs Mazās Jaunavu ielas. To no domes telpām norobežojušas stikla siena un bīdāmas stikla durvis, līdz ar to smēķētāji vizuāli nebija norobežoti no pašvaldības telpām, bet pa durvju spraugām cigarešu dūmi ieplūduši koplietošanas telpās, izraisot nesmēķējošo domes darbinieku neapmierinātību.

Radzevičs norādīja, ka faktiski netiek ievērots arī aizliegums smēķēt 10 metrus no ieejas, tāpēc kopš 31.marta pīpēšana zem domes jumta ir liegta un tagad smēķētājiem šo netikumu nākas piekopt uz citas otrā stāva terases iekšpagalmā zem klajas debess.

Tomēr šis ir tikai pagaidu risinājums, atzina Radzevičs. «Nav mērķa izrēķināties ar smēķētājiem, un diez vai tādā veidā kādu no tā izdosies atradināt. Katram ir savi netikumi, bet Rīgas domes interesēs nav arī radīt apstākļus, kad cilvēks saaukstējas. Tāds risks nav vajadzīgs neatkarīgi no tā, vai cilvēks smēķē vai nē,» viņš uzskata.

Tāpēc izpilddirektora uzdevumā pašvaldības speciālisti devušies iepazīt VAS «Latvijas Dzelzceļš» pieredzi šajā jautājumā. Līdzīgi kā lidostās, tur smēķēšanai izbūvēta speciāla telpa, kas aprīkota ar gaisa filtrācijas sistēmu. Šādu telpu varētu izbūvēt arī Rīgas domē, ja vien tam būs pašvaldības deputātu frakciju atbalsts un pašvaldības darbinieku arodbiedrības atbalsts.

Smēķētāju kabīne Rīgas domei varētu izmaksāt aptuveni 8000 līdz 10 000 latu, bet par tās iegādi būtu nepieciešams vienoties līdz rudenim, pastāstīja Radzevičs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu