Ukraina mudina Vāciju neboikotēt Eiropas futbola čempionāta spēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukraina pirmdien mudināja Vāciju nepielietot Aukstā kara taktiku un neboikotēt Eiropas futbola čempionāta finālturnīru, ko šovasar tā rīkos kopā ar Poliju.

Medijos izskanējusi informācija, ka Berlīne varētu aicināt valdības ministrus neapmeklēt čempionāta spēles Ukrainā, ņemot vērā bažas par notiesātās Ukrainas ekspremjeres Jūlijas Timošenko veselības stāvokli.

LETA jau ziņoja, ka Vācijas prezidents Joahims Gauks noraidījis ielūgumu piedalīties maijā Ukrainā gaidāmajā Centrāleiropas valstu prezidentu sanāksmē.

Kā liecina žurnāla «Der Spiegel» rīcībā nonākusī informācija, kanclere Angela Merkele apsver iespēju liegt ministriem apmeklēt futbola čempionāta spēles.

Reaģējot uz šīm ziņām, Kijeva pirmdien aicināja Berlīni «neatjaunot Aukstā kara metodes».

«Mēs negribētu domāt, ka Vācijas politiskie līderi ir spējīgi atdzīvināt Aukstā kara metodes un padarīt sportu par politikas gūstekni,» norādīja Ārlietu ministrijas pārstāvis Oļegs Vološins. «Mēs gribētu domāt, ka runa ir tikai par nepatiesām mediju ziņām.»

«Der Spiegel» tikmēr ziņoja, ka Merkele apsver iespēju boikotēt visas spēles, tostarp Vācijas izlases mačus, kas notiks Ukrainā, un sagaida, ka Vācijas valdības ministri sekos viņas piemēram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu