Vidzemes piekrastē veidos jaunus velomaršrutus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ar katru gadu velosipēds iekaro arvien lielāku popularitāti aktīvās atpūtas piekritēju, tūristu un arī dabas draugu vidū. Lai veicinātu velokultūru Vidzemē, Vidzemes tūrisma asociācija (VTA), sadarbojoties ar Vidzemes piejūras pašvaldībām, ir sākusi darbu jaunā projektā, aģentūru LETA informēja projekta sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Kupče. 

Projekta «CentralBalticCycling» galvenā iecere ir attīstīt Rīgas, Pierīgas teritorijas un Vidzemes savstarpējo velomaršrutu tīklojumu. 

Projekta koordinators Vidzemē Raitis Sijāts uzsver, ka ceļotājiem ir būtiski neaprobežoties ar galvaspilsētu, bet apskatīt arī attālāku galamērķu piedāvājumu. Tā kā projekta ieviešanas gaitā tiks veikta gan pašreizējās situācijas analīze, gan apzināts velotūrisma iespēju potenciāls, kā arī attīstīti jauni tūrisma produkti, šī vienlaicīgi ir lieliska iespēja attīstīt tūrisma uzņēmējdarbību projektā iesaistītajās Vidzemes pašvaldībās. 

No Vidzemes projektā iesaistījušas Salacgrīvas, Limbažu, Saulkrastu un Carnikavas novadu pašvaldības. Vidzemes piejūras pašvaldībās tiks izstrādāti tehniskie projekti veloceliņa izbūvei nākotnē, taču būtiskākais ieguvums būs kopējs velomaršrutu tīklojums ar Zemgali, Kurzemi un Rietumigauniju un jaunu velomaršrutu izstrāde un marķējums. Piekrastes teritorijā tiks attīstīta arī infrastruktūra - jauni informācijas stendi un velonovietnes, taču tūristiem un visiem velo entuziastiem tiks sagatavotas un izdotas jaunas velokartes. Projekta ietvaros tiks organizēti arī dažādi praktiskie apmācību semināri un braucieni. 

Latviju projektā pārstāv Zemgales Plānošanas reģions, Kurzemes un Vidzemes tūrisma asociācija, un Jelgavas Reģionālais tūrisma informācijas centrs. Trīs Latvijas reģionu iesaistīšanās projektā sekmēs līdzsvarotu velokultūras popularizēšanu un attīstīšanu visā valsts teritorijā. 

Bez Latvijas pārstāvjiem projektā piedalās Rietumigaunijas tūrisma organizācija no Igaunijas, Pargas pilsētas pašvaldība Somijā un Orebro pilsētas pašvaldība Zviedrijā, kas nodrošinās pieredzes apmaiņu organizēšanu un iesaistīsies visās projekta aktivitātēs.

Projekts «CentralBalticCycling», jeb pilnajā nosaukumā «Velomaršrutu tīkla attīstība un uzlabošana Centrālbaltijas teritorijā» tiek realizēts Centrālās Baltijas programmā «Interreg IV A», tā kopējais budžets ir 1 497 899 eiro jeb 1 048 529 lati, no kuriem 1 161 001 eiro jeb 812 700 latus līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Projektu paredzēts realizēt līdz 2013.gada vasarai.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu