Pirms došanās uz Stokholmu uzvara pār Franciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta Latvijas valstsvienības hokejisti šodien «Arēnā Rīga» ar 3:1 uzvarēja Francijas izlasi.

Latvija un Francija 3:1 (1:0, 1:0, 1:1).
Sprukts (K. Rēdlihs, M. Rēdlihs, 9, vair.), K. Rēdlihs (Sprukts, Galviņš, 30, vair.), Meija (Bukarts, Galviņš, 56).
Vārtsargi: Masaļskis (24/24) - Lanrī (21/19).
Soda minūtes: 6-8.

Mačs iesākās ar ļoti bīstamu momentu pie Edgara Masaļska vārtiem, dažas minūtes vēlāk pa vārtu stabiņu trāpīja Armands Bērziņš, bet pirmās trešdaļas vidū skaitlisko vairākumu realizēja Jānis Sprukts, kurš vārtu priekšā pielaboja Krišjāņa Rēdliha metienu - 1:0. Pēc gūtajiem vārtiem Latvijas izlasei bija vēl pāris labas izdevības, bet perioda izskaņā tuvāk panākumam bija francūži.

Otrās trešdaļas pirmajā pusē abas komandas nesekmīgi centās realizēt vairākumu, bet pēc tam apmainījās ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Trešdaļas vidū Latvijas komanda vēlreiz ieguva tiesības uz vairākumu un ar metienu no zilās līnijas Miķeļa Rēdliha piesegto franču vārtsargu Fabrīsu Lanrī pārspēja Krišjānis Rēdlihs - 2:0. Trešdaļas turpinājumā abām komandām bija iespējas gūt vārtus, turklāt mājinieki spēlēja vairākumā, tomēr rezultāts nemainījās.

Trešā perioda sākumā Latvijas komanda izturēja divas minūtes skaitliskajā mazākumā, bet vienādos sastāvos laukumā turpinājās līdzvērtīga cīņa. Trešdaļas vidū Latvijas izlase vēlreiz palika mazākumā, tomēr arī šoreiz Masaļskis palika nepārspēts. Diemžēl desmit sekundes līdz mača beigām pēc paviršības savā zonā Masaļski pārspēja franču hokejists.

Par labākajiem spēlētājiem šajā mačā tika atzīti Edgars Masaļskis un Fabrīss Lanrī.

Atgādinām, ka pirmdien abu komandu pirmajā tikšanās reizē Latvijas izlase uzvarēja pēcspēles metienu sērijā ar 3:2.

Pasaules čempionāts Zviedrijā un Somijā sāksies jau piektdien, bet Latvijas hokejisti pirmo maču aizvadīs sestdien, kad mērosies spēkiem ar Krieviju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu