Tuvākās naktis būs aukstas; 4.maija svētkos laiks neiepriecinās

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Skaidrā laika, zemā gaisa mitruma un gaidāmā lēnā vēja dēļ gaisa temperatūra tuvākajās divās naktīs daudzviet Latvijā noslīdēs zem nulles, prognozē sinoptiķi.

Aukstākā būs nakts uz trešdienu, 2.maiju, kad gaisa temperatūra pazemināsies līdz +3..-3 grādiem, Vidzemes augstienē vietām gaidāms četru grādu sals. Naktī uz ceturtdienu gaisa temperatūra pazemināsies līdz -2..+4 grādiem.

Trešdien Latvijā saglabāsies skaidras debesis, ceturtdien vietām parādīsies mākoņi, bet nokrišņi nav gaidāmi. Pārsvarā pūtīs lēns mainīga virziena vējš.

Trešdienas pēcpusdienā saule gaisu sasildīs līdz +13..+18 grādiem, ceturtdien - līdz +16..+21 grādam. Par dažiem grādiem zemāka gaisa temperatūra saglabāsies piekrastē, vējam iegriežoties no aukstās jūras vai Rīgas līča puses.

Pašreizējās prognozes liecina, ka 4.maija svētkos laikapstākļus noteiks ciklons, tādēļ daudzviet uzlīs, valsts austrumos iespējamas pērkona lietusgāzes.

Sinoptiķi atgādina, ka pirms gada maija sākumā vietām Latvijā sniga, savukārt naktīs bija sals līdz -5 grādiem. Arī 2010.gada maija sākumā gaisa temperatūra naktīs pazeminājās līdz -4 grādiem. 2007.gada 2.maijā vietām Vidzemē un Latgalē izveidojās neliela sniega sega, trijos pēcpusdienā gaisa temperatūra Rīgā bija tikai +2 grādi un dažviet Vidzemē temperatūra svārstījās ap nulli, savukārt no agra rīta bija sals līdz -6 grādiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu