Mūrniece: «Visu Latvijai!» ir vienīgā partija, kurā vēlējos iestāties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Visu Latvijai!» ir vienīgā partija, kurā vēlējos iestāties, intervijā aģentūrai LETA uzsver Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

No žurnālistes Mūrniece ir kļuvusi par politiķi. Intervijā Mūrniece stāsta par savas komisijas darbu un aktualitātēm masu mediju un cilvēktiesību jomā.

«Latvijas Avīzē» Mūrniece nostrādāja 16 gadus, un žurnālista darbs viņai palīdzējis gan izprast politiskās norises, gan saklausīt līdzcilvēkus un augt kā personībai. Mūrnieces interešu lokā bija ne tikai politiskās norises, bet arī nacionālie jautājumi, valsts valodas situācija, sabiedrības integrācija, mūsu vēstures sāpīgāko jautājumu izpratne - tēmas, kas tuvas arī daudziem «Latvijas Avīzes» lasītājiem.

2008.gadā ar plašas sabiedrības atbalstu izdevās panākt uzlabojumus valsts valodas situācijā. Tika pieņemti Ministru kabineta noteikumi, kuri paplašināja valsts valodas lietošanu privātajā jomā - veikalos, frizētavās, kafejnīcās -, lai cilvēkiem būtu tiesības ne tikai runāt, bet arī saņemt visu nepieciešamo informāciju valsts valodā.

«Latvijas Avīzē» ir iedibināta tradīcija, ka reizi mēnesī ikviens žurnālists dežurē pie tā dēvētā karstā telefona un uzklausa lasītājus. Lasītāju mudinājumus iet politikā Mūrniece saklausījusi jau pirms vairākiem gadiem. Cilvēki uzskatīja, ka politiskajā vidē būtiski jautājumi tiek nostumti otrajā plānā vai netiek risināti.

Iestāties partijā «Visu Latvijai!» un kandidēt 11.Saeimas vēlēšanās Mūrnieci aicināja valodniece Vineta Poriņa, kas arī tika ievēlēta Saeimā. Aicinājums sakritis ar Mūrnieces iekšējo sajūtu, un viņa to pieņēmusi ar domu, ka «Visu Latvijai!» ir vienīgā partija, kurā grib iestāties. Nacionālajai apvienībai, kurā apvienojušies «vislatvieši» un «tēvzemieši», Mūrniece saskata milzīgu attīstības potenciālu.

Kad frakcijā sprieduši, kurā komisijā katrs deputāts vēlas strādāt, Mūrnieces pirmā izvēle bija Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija. Arī kā žurnāliste viņa bija sekojusi līdzi šīs komisijas darbam. Tās pārraudzībā ir virkne sabiedrībai būtisku jautājumu, piemēram, mediji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu