Auto vadīšanas eksāmenā liek rakstīt īsziņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānšāviņš

Lielākajai daļai pasaules iedzīvotāju mobilais tālrunis ir kļuvis par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu, taču ir brīži, kad to vislabāk būtu ignorēt. Ar slēptās kameras palīdzību apvienība «Responsible Young Drivers» ir parādījusi cik bīstama var būt īsziņas rakstīšana pie stūres.

Pētīju rezultāti liecina, ka reakcijas laiks autovadītājiem, kas tajā brīdī izmanto telefonu īsziņu rakstīšanai, palielinās par 35%. Īsziņu rakstīšana, vadot automašīnu, ir sevišķi bīstama, un visvairāk tas attiecas tieši uz gados jaunākiem autovadītājiem.

Latvijas likumdošana paredz, ka par tālruņa lietošanu, ja transportlīdzeklis atrodas kustībā, izņemot gadījumus, kad transportlīdzekļa vadītājam, lai to lietotu, nav jāņem rokā tālruņa klausule (tiek izmantota brīvroku sistēma), izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu desmit latu apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu