Daugavpils «Daugava» atlaidusi galveno treneri Sabitovu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas virslīgas futbola čempionāta pagājušās sezonas trešā spēcīgākā kluba Daugavpils «Daugava» vadība no vienības galvenā trenera posteņa atlaidusi krievu speciālistu Ravilu Sabitovu, aģentūrai LETA apstiprināja komandas administrators Romans Žodžiks.

Pagājušā gada decembrī ar Sabitovu tika noslēgts līgums uz vienu gadu ar iespēju abu pušu sadarbību pagarināt.

Tomēr šo sezonu klubs iesācis samērā neveiksmīgi, pēc septiņām spēlēm ar 12 punktiem atrodoties kopvērtējuma trešajā vietā. Vislielāko neapmierinātību kluba vadībai radīja uz laukuma parādītais sniegums, bet pēc pagājušajā nedēļas nogalē piedzīvotā šokējošā zaudējuma izbraukumā «Jūrmalai» ar 1:6 nolemts pieņemt radikālākus mērus.

Līdz brīdim, kamēr tiks atrasts nākamais komandas vadītājs, ar to strādās līdzšinējais Sabitova palīgs Vladimirs Žavoronkovs un kluba direktors Jurijs Šeļenkovs, kuriem gan neesot atbilstošas treneru kvalifikācijas, lai strādātu ar virslīgas komandu.

Žodžiks uzsvēra, ka šis solis sīki tiks izskaidrots trešdien īpaši sasauktā preses konferencē.

Pagājušajā sezonā «Daugavu» vadīja bijušais PSRS izlases spēlētājs Leonīds Nazarenko, ar kuru līgumattiecības tika pārtrauktas pēc abpusējas vienošanās.

Savukārt Nazarenko Daugavpils klubu sāka vadīt pagājušā gada jūlijā īsi pēc tam, kad no «Daugavas» galvenā trenera amata kluba īpašnieku maiņas dēļ atkāpās ilgu laiku Latvijā strādājušais gruzīns Tamazs Pertija.

Sabitovs, kurš kā spēlētājs karjeras laikā pārstāvējis Maskavas klubus «Dinamo» un «Lokomotiv», trenera karjeru sāka 1997. gadā.

Iepriekš Sabitovs strādājis ar Maskavas «Torpedo» vienību un Kazahstānas klubu Kostanajas «Tobol».

No 2003. līdz 2007. gadam Sabitovs bija Krievijas U-19 izlases galvenais treneris.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu