Reaģējot uz situāciju Spānijā, naftas cenas piedzīvo kritumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Naftas cenas pasaules tirgū pirmdien piedzīvoja samazinājumu, investoriem reaģējot uz ziņām par Spānijas atkārtotu nonākšanu recesijā un bažījoties, ka Spānijai varētu būt nepieciešama starptautiskā finansiālā palīdzība.

ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena jūnija piegādēm tirdzniecību pirmdien noslēdza ar kritumu par 0,06 dolāriem - līdz 104,87 dolāriem (55,8 latiem) par barelu.

Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena samazinājās par 0,36 dolāriem, veidojot 119,47 dolārus (63,6 latiem) par barelu.

Spānijas ekonomika šā gada pirmajā ceturksnī nonākusi atkārtotā recesijā, pirmdien paziņoja Spānijas Statistikas birojs.

Spānijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pirmajā ceturksnī sarucis par 0,3%, salīdzinot ar 0,3% kritumu 2011.gada pēdējos trīs mēnešos.

Tikai divus gadus kopš izkļūšanas no iepriekšējās lejupslīdes Spānijas ekonomika atkal nonākusi recesijā, valsts ekonomikai sarūkot divus ceturkšņus pēc kārtas.

Pagājušajā nedēļā starptautiskā reitingu aģentūra «Standard&Poor's» pazemināja Spānijas kredītreitingu, šādu lēmumu galvenokārt skaidrojot ar riskiem, ka valdībai nāksies palielināt tās parādsaistību slogu, lai atbalstītu bankas.

Savukārt pirmdien Standard&Poor's» pazemināja vairāku Spānijas vadošo banku kredītreitingus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu