Deputātes Čigānes ienākumi no deputātu algas pērn pieauguši septiņas reizes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kādreizējās sabiedrības par atklātību «Delnas» vadītājas, tagadējās Saeimas deputātes Lolitas Čigānes (V) ienākumi no deputātu algas pērn bijuši 18 881 lats, kas ir septiņas reizes vairāk nekā gadu iepriekš, liecina viņas Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskajā datubāzē pieejamā valsts amatpersonas deklarācija par 2011.gadu.

[Ziņa precizēta!]

Par darbu parlamentā 2010.gadā deputāte saņēmusi vien 2913 latus, jo deputātes pienākumus Čigāne veikusi tikai divus mēnešus.

Taču 2011.gadā par darbu Saeimā Čigāne saņēmusi 18 881 latu lielu algu. Papildus šiem ienākumiem deputāte saņēmusi 1050 eiro (738 latu) autoratlīdzību no Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas, 300 eiro (211 latu) autoratlīdzību no «Transparency International» Lietuvas nodaļas, 225 latu honorāru no «Stocholm school of economics in Riga», deviņus un 15 latus procentos no «Swedbankas» un «Nordea bankas», kā arī 192 latu pabalstu no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras.

Deputāte nav deklarējusi ne skaidras, ne bezskaidras naudas uzkrājumus. Tāpat nav norādīti darījumi, aizdevumi vai aizņēmumi, kas būtu lielāki par valdības noteiktajām 20 minimālajām mēnešalgām - 4000 latiem.

Viņai pieder dzīvoklis Rīgā, lauku īpašums Vircavas pagastā, zeme Jelgavā un dzīvoklis Ozolniekos.

Čigāne pērn bijusi valdes locekle organizācijā «Meierovica biedrība par progresīvām pārmaiņām», kā arī valdes locekle gan apvienībā, gan partijā «Vienotība».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu