Hodžsons apstiprināts par Anglijas futbola izlases galveno treneri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par Anglijas futbola valstsvienības jauno galveno treneri otrdien tika apstiprināts premjerlīgas kluba Vestbromvičas "Albion" vadītājs Rojs Hodžsons, pavēstīja Anglijas Futbola asociācija (FA).

Ar 64 gadus veco speciālistu noslēgts līgums uz četriem gadiem.

Kā ziņots, svētdien FA no "Albion" komandas vadības saņēma atļauju uzsākt sarunas ar Hodžsonu.

Savukārt pirmdien speciālists Vemblija stadionā aizvadīja apmēram četras stundas ilgas pārrunas ar FA vadību. Abas puses palika apmierinātas ar to gaitu un otrdien noslēdza vienošanos.

Debijas spēli Anglijas izlases galvenā trenera amatā Hodžsons aizvadīs 26.maijā izbraukumā pret Norvēģijas valstsvienību. Savukārt 2.jūnijā Anglija pārbaudes mačā savā laukumā spēkosies ar Beļģiju.

Šis Anglijas valstsvienībai būs pēdējais mačs pirms Eiropas čempionāta finālturnīra, kas sāksies 8.jūnijā.

Jau vēstīts, ka iepriekš par reālāko pretendentu uz Anglijas izlases galvenā trenera vietu tika uzskatīts Totenhemas "Hotspur" galvenais treneris Harijs Rednaps, tomēr FA izvēlējās Hodžsona kandidatūru.

Bijušais "Liverpool" kluba galvenais treneris Hodžsons 2010.gadā aizveda Londonas ''Fulham'' līdz UEFA Eiropas līgas finālam, kurā klubs piekāpās Madrides ''Atletico'' vienībai, un tika atzīts par Anglijas labāko gada treneri.

Vēlāk vasarā ar Hodžsonu līgumu noslēdza tituliem bagātā ''Liverpool'' vienība, bet sezona komandai bija neveiksmīga, un pagājušā gada janvārī uz mutiskas vienošanās pamata Hodžons pameta Liverpūles klubu.

"Albion" komandu Hodžsons sāka vadīt pagājušā gada februārī.

Kā zināms, no Anglijas izlases galvenā trenera posteņa februāra sākumā sensacionāli atkāpās itāļu speciālists Fabio Kapello. Viņš izvēli par labu amata pamešanai veica pēc tikšanās ar FA vadību, kas itāli uz pārrunām bija izsaukusi pēc iepriekš publiski izteiktās kritikas par asociācijas lēmumu atņemt izlases kapteiņa statusu rasisma skandālā iesaistītajam Džonam Terijam.

Kapello par Anglijas izlases galveno treneri tika apstiprināts 2007.gada 14.decembrī. Iepriekš izlasi vadīja Stīvs Maklārens, kurš tika atlaists pēc Anglijas nekvalificēšanās 2008.gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Šīgada Eiropas čempionāta finālturnīrā Anglijas izlase spēlēs D apakšgrupā kopā ar Franciju, Zviedriju un vienu no turnīra mājiniecēm Ukrainu.

Eiropas čempionāta finālturnīrs no 8.jūnija līdz 1.jūlijam risināsies Ukrainā un Polijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu