Pelšs parakstījis līgumu ar NHL klubu Edmontonas «Oilers»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas jaunais uzbrucējs Kristiāns Pelšs šodien parakstīja līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Edmontonas «Oilers», vēsta komanda.

19 gadus vecais Pelšs ar «Oilers» parakstījis līgumu uz trīs gadiem. Noslēgtās vienošanās nosacījumi paredz, ka klubam Pelšs nebūs jāievieto neaizsargāto spēlētāju sarakstā, ja «Oilers» viņu vēlēsies izsaukt vai nosūtīt zemāk. Tas notiks līdz brīdim, kamēr Pelšs NHL nebūs aizvadījis vismaz 160 spēles.

Pēdējās divas sezonas Pelšs spēlējis Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Edmontonas «Oil Kings». Pelšs regulārā čempionāta 63 spēlēs guva 28 vārtus un atdeva 22 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīra desmit mačos viņa kontā bija četri vārti un divas piespēles.

«Oil Kings» komanda jau iekļuvusi WHL finālsērijā, kur spēkosies ar Portlendas «Winterhawks», bet sērijas pirmais mačs ceturtdien notiks Edmontonā.

WHL Austrumu konferences finālsērijā līdz četrām uzvarām «Oil Kings» hokejisti ar 4-1 pieveica Mūsdžo «Warriors» komandu.

Pēdējās divās šīs sērijas spēlēs Pelšs potītes traumas dēļ nepiedalījās. Šobrīd latviešu uzbrucējs jau ir atkopies no savainojuma un varēs palīdzēt «Oil Kings» komandai WHL finālsērijā.

«Oilers» komanda Pelšu izvēlējās 2010. gada NHL jauno spēlētāju draftā septītajā kārtā ar kopējo 181. numuru.

Šīs sezonas NHL regulārajā čempionātā «Oilers» ar 74 punktiem 82 spēlēs ieņēma priekšpēdējo, 14. pozīciju Rietumu konferencē, neiekļūstot Stenlija kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu