Vēlreiz izsludinot konkursu par jaunu mašīnu iegādi, NMPD nedaudz mainīja prasības pretendentiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NMPD

Vēlreiz izsludinot konkursu par jaunu operatīvo transportlīdzekļu iegādi, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) nedaudz mainīja prasības, piemēram, par medicīniskā aprīkojuma izvietojumu automašīnās, kā arī prasības automašīnas šasijai.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja NMPD pārstāve Ilze Bukša, vērtējot piedāvājumus, būtiska būs cena, kā arī ilgtermiņa izmaksas, garantija, servisu pieejamība visā Latvijas teritorijā, degvielas patēriņš un citi ar automašīnu ekspluatāciju saistīti jautājumi.

Iepriekš NMPD konkurss par jaunu operatīvo transportlīdzekļu iegādi tika pārtraukts pārāk dārgo piedāvājumu dēļ. Toreiz komisija, kas vērtējusi piedāvājumus, secinājusi, ka par pretendentu piedāvātajām cenām nevar nopirkt tik daudz automašīnu, cik NMPD plānoja. Konkursā bija pieteikušies divi pretendenti.

Automašīnas plānots iegādāties par nepilniem trim miljoniem latu. Transportlīdzekļu iegāde tiks līdzfinansēta no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem, īstenojot projektu «Vienotas neatliekamās medicīniskās palīdzības un katastrofu medicīnas vadības informācijas sistēmas un dispečeru centru izveide», kura kopējais finansējums ir 10,6 miljoni latu. Valsts līdzfinansē 10% no kopējām projekta izmaksām.

Jaunās ātrās palīdzības mašīnas būs paredzētas visiem reģioniem, izņemot Rīgas reģionu, kur NMPD apkalpo «Rīgas Sanitārā transporta autobāze» un transportlīdzekļi ir salīdzinoši jaunāki.

Patlaban ap 40% dienesta mašīnu ir ap desmit gadu vai arī vecākas, un gandrīz pusei transportlīdzekļu nobraukums ir virs 300 000 kilometru. Tāpat ir daudz automašīnu, kuru nobraukums ir 500 000 kilometru un pat vairāk, iepriekš skaidroja NMPD pārstāve.

NMPD brigādes diennaktī izbrauc vidēji uz vairāk nekā 1200 izsaukumiem, kopumā ik dienu izsaukumos dodas no 170 līdz pat 190 mediķu brigādes. Gadā visas brigādes izsaukumos nobraukušas gandrīz 13 miljonus kilometru.

Kā ziņots, līdz ar vienota ātrās palīdzības dienesta izveidi kopš 2009.gada NMPD attīstībā četru gadu laikā tiek ieguldīti 10,6 miljoni latu, īstenojot ERAF projektu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu