Sirmais: Esmu kļuvis spēcīgāks, šķēpam jālido tālāk

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Jaunais latviešu šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, kuram svētdien apritēja 20 gadi, portālam «Apollo» atzīst, ka treniņnometnē Potugālē esot labi pastrādāts gan pie spēka, gan tehnikas.

Pagājušajā sezonā Sirmais divreiz laboja pasaules junioru rekordus, tomēr sezonas izskaņā pasaules čempionātā Tegu (Dienvidkoreja) tāpat kā pārējie Latvijas šķēpmetēji palika ārpus fināla.

«Droši vien pie vainas bija tas, ka neievēroju režīmu, jo dzīvoju pēc Latvijas laika. Vienubrīd atjēdzos, ka mostos tikai 14.00 dienā, bet gulēt eju ap trijiem, četriem naktī,» atceras Sirmais. «Arī fiziski pietrūka spēka, jo pagājušajā sezonā piedalījos 22 sacensībās, kas bija par sešiem, septiņiem mačiem vairāk nekā iepriekšējos gados.»

«Nebija jau tā, ka visu sezonu pavadītu uz viļņa. Bija labi rezultāti, tad sekoja metieni tikai 76 metru tālumā, tādēļ bija jāsāk domāt. Bija kāpumi un kritumi, taču principā sezonas galveno mērķi - uzvaru Eiropas U-20 čempionātā - biju sasniedzis, bet pasaules čempionāts noderēja pieredzes uzkrāšanai,» norāda 20 gadus vecais šķēpmetējs.

Pagājušajā vasarā Sirmais izteicās, ka gribētu pārsteigt pasauli un jau līdz Londonas olimpiskajām spēlēm sasniegt maģisko 90 metru robežu. Cik reāls izskatās šis mērķis šobrīd?

«Tad jau redzēs, kā lidos,» nosmej sportists. «Tehnika ir pieslīpēta, ātrums un spēks piekačāts. Ja viss būs kārtībā, tad šķēpam jālido tālāk, jo esmu kļuvis spēcīgāks, ātrāks un eksplozīvāks. Ja pērn tehnikas un spēka attiecība bija 70% pret 30%, tad šogad teiktu, ka tā ir 60% pret 40%.»

Jaunā sportista pleci ir kļuvuši vēl platāki un rokas muskuļotākas, bet pats Sirmais labprāt palielās: «Svars sasniedzis jau 96 kg, lai gan tā nemaz neizskatās. Turklāt nekā lieka nav, tikai muskuļi.»

Sirmais jau ir kvalificējies Londonas olimpiskajām spēlēm, kuras tāpat kā jūnija beigās notiekošais Eiropas čempionāts, būs sezonas svarīgākie starti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu