Lidosta «Rīga» sasniedz rekordu kravu apkalpošanā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lidosta «Rīga»

Starptautiskā lidosta «Rīga» aprīlī apkalpoja 7519 tonnu kravu, kas ir līdz šim lidostas vēsturē nepieredzēts apjoms, portālu «Apollo» informēja lidostas Komunikācijas vienības vadītāja Sarmīte Rinmane.

Viņa informēja, ka tas ir par 657 procentiem vairāk nekā pērn aprīlī.

Iepriekš vidēji mēnesī lidosta apkalpoja 1000 tonnas kravu. Apkalpoto kravu apjoms galvenokārt pieaudzis, jo aprīļa sākumā no Rīgas lidostas kravu pārvadājumus uzsāka divas ASV kompānijas «Kalitta Air» un «National Air Cargo», skaidro lidostas pārstāve.

«Ņemot vērā, ka ātra kravu apkalpošana un nogādāšana galamērķī ir ļoti būtiska, lidostā «Rīga» šim nolūkam ir radītas jau 11 jaunas darbavietas. Attīstoties kravu pārvadājumiem, ieguvēja ir ne tikai lidosta, bet Latvijas ekonomika kopumā,» lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs, no kurienes 16 aviokompānijas piedāvā doties uz 78 dažādiem galamērķiem. Šī gada pirmajos četros mēnešos lidostā apkalpoti 1,35 miljoni pasažieri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu