Britu tūristiem par pingvīna nozagšanu dzērumā piespriests sods

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Austrālijas tiesa piespriedusi naudas sodu diviem britu tūristiem, kas dzērumā no zooloģiskā dārza nozaga pingvīnu.

21 gadu vecais atvaļinātais britu karavīrs Rīss Ouvens Džounss un 20 gadus vecais mūrnieks Kerijs Mjūlss tiesā atzina savu vainu apsūdzībās par ielaušanos zoodārzā, zādzību un aizsargāta dzīvnieka nelikumīgu turēšanu.

Trešais 18 gadus vecais tūrists ticis cauri sveikā, jo nepiedalījās iebrukumā zoodārzā «Sea World».

Tūristi gan savus naksnīgos piedzīvojumus atceras diezgan miglaini, bet nākamajā rītā, pamostoties viesnīcā, atklājuši, ka pa viņu numuru klīst arī samulsis pingvīns.
Septiņus gadus vecais pingvīns Dērks ir piedzimis un uzaudzis nebrīvē un nekad nav uzturējies ārpus sava aploka.

Jaunieši vētraini uzdzīvojuši un naktī ielauzušies zoodārzā «Sea World», kur, kā liecina puišu uzņemtie videomateriāli, viņi izģērbušies līdz apakšveļai, lai papeldētu kopā ar delfīniem. Peldes laikā viņi pamanījuši pingvīnus un viens no viņiem izdomājis: «Iesim paņemt vienu pingvīnu!»

Ālējoties zoodārzā, viņi arī izlaiduši ugunsdzēšamā aparāta putas haizivju baseinā.
Nākamajā rītā atrodot pingvīnu savā viesnīcā, puiši krituši panikā un izlaiduši putnu tuvējā piekrastē, kurā mitinās daudz haizivju.

Kāds garāmgājējs nākamajā dienā pamanīja, kā Dērks skrien ārā no ūdens, bēgot no haizivīm, bet brīdī vēlāk skrien atpakaļ ūdenī, bēgot no suņa. Aculiecinieks ziņojis atbildīgajiem dienestiem, un nedaudz vēlāk pingvīnu izglāba «Sea World» darbinieki.

Pēc pārdzīvotā pingvīns bijis noguris un nomocījies, taču apmierinošā veselības stāvoklī.
Vainīgos vietējā policija atrada tāpēc, ka kāds ziņoja policijai par «Facebook» redzētu ierakstu, kurā viens no tūristiem lielās par «putnu», ko viņš naktī pārvedis mājās.
Britu tūristi tiesā atvainojās par savu rīcību, atzīstot, ka plašā starptautiskā mediju publicitāte viņiem sagādājusi milzu apkaunojumu.

Austrālijas tiesas tiesnesis Braiens Kuks katram tūristam piemēroja 1000 Austrālijas dolāru (553 latu) soda naudu, piebilstot, ka viņiem vareni paveicies, ka viņi dzērumā nav iemaldījušies leduslāču aplokā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu