Keiptaunas viesi izglītojas Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 28.aprīļa līdz 1.maijam pieredzes apmaiņas vizītē Rīgā viesojās interešu izglītības pedagogu delegācija no 10 000 km tālās Keiptaunas. Astoņi Eimijas Bīlas fonda pārstāvji iepazinās ar Tehniskās jaunrades nama «Annas 2» meistardarbnīcām, viesojās Rīgas Domē, izpildīja muzikāli teatrālas performances Mencendorfa namā un «Dad Cafe».


Par saviem iespaidiem Latvijā un TJN «Annas 2» Ntobeko Peni, E.Bīlas fonda programmu direktors: «Mēs sajutām enerģiju no jūsu bērniem, viņu atvērtību, tiekoties ar cilvēkiem, kurus viņi redz pirmoreiz. Tas ir pierādījums viņu spējai mācīties un iemīlēt.» Fonda ģenerāldirektors Kevins Čaplins: «Rīga atstāj tīrības iespaidu, šeit ir bagātīga arhitektūra, cilvēki - smaidīgi un atsaucīgi. Iepazīstoties ar TJN «Annas 2» mani aizrāva tas, ko ir iespējams paveikt. Tagad redzu jaunas iespējas Dienvidāfrikā, piesaistot partnerus, vecākus un citus cilvēkus ziedot mums materiālus un sadzīves iekārtas, lai attīstību bērnu roku un prāta veiklību. Esam šeit mācījušies katru minūti.»


E.Bīlas fonda misija ir dot iespējas izaugsmei Keiptaunas nabadzīgo rajonu jauniešiem, atņemot augsni potenciālajai noziedzībai. Fonds darbojas piecās skolās, pēcstundu nodarbībās iesaistot ap 2000 audzēkņu.

Pēc enerģiski piepildītajām dienām Rīgas viesi tālāk devušies uz Maskavu. Sirsnīgi atvadoties, TJN «Annas 2» un E.Bīlas fonda vadītāji vienojās veidot turpmāku sadarbību, lai vairāki afrikāņu bērni pirmo reizi mūžā ieraudzītu sniegu pie mums un mūsu pedagogi dotos apmācīt Dienvidāfrikas speciālistus.

Vizīti organizēja TJN «Annas 2» sadarbībā ar Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu