Talibi paziņo par pavasara ofensīvas sākumu Afganistānā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Talibi trešdien paziņojuši, ka ceturtdien visā Afganistānā sāksies talibu pavasara ofensīva, kuras galvenie mērķi būs «ārvalstu iebrucēji, padomnieki, viņu darba uzņēmēji, visi tie, kas palīdz viņiem militāri un izlūkošanas jomā».

Ar šādu paziņojumu talibi nākuši klajā vien pāris stundas pēc tam, kad ieročiem bruņojušies talibu kaujinieki spridzekļiem aprīkotās vestēs un sprāgstvielām piekrautās automašīnās uzbruka stingri apsargātajam Kabulas rajonam, kur atrodas Rietumu pārstāvniecības.

Uzbrukumos dzīvību zaudēja septiņi cilvēki un vairāk nekā desmit tika ievainoti.

Talibi paziņoja, ka ar šiem uzbrukumiem vēlas apstrīdēt ASV prezidenta Baraka Obamas izteikumus, ka Afganistānas karš tuvojas noslēgumam.

Jau ziņots, ka ASV prezidents otrdien negaidīti ieradās Afganistānā, lai parakstītu līgumu par turpmākajām Vašingtonas un Kabulas attiecībām.

Savā uzrunā ASV spēku bāze Obama atkārtoti vērsās arī pie talibu nemierniekiem, norādot, ka gadījumā, ja tie pārtrauks savus sakarus ar teroristisko organizāciju «Al Qaeda» un nostāsies uz «miera ceļa», iespējams panākt izlīgumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu