Par nacionālā un rasu naida izraisīšanu DP pērn sākti 12 kriminālprocesi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Drošības policija (DP) pērn sākusi 12 kriminālprocesus par nacionālā un rasu naida izraisīšanu, liecina DP pārskata ziņojums par darba rezultātiem 2011.gadā.

Kopumā pārskata periodā DP tika sākti 50 kriminālprocesi, kā arī pieci kriminālprocesi saņemti izmeklēšanas veikšanai no citām tiesību aizsardzības iestādēm.

Par neizpaužamas informācijas izpaušanu pērn sākti septiņi kriminālprocesi, tikpat - par šaujamieroču un sprāgstvielas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas, pieci - par dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu, trīs - par valsts noslēpuma izpaušanu, divi par kukuļošanu, bet pa vienam par apzināti nepatiesu ziņu izplatīšanu par Latvijas finanšu sistēmas stāvokli un par stratēģiskās preces aprites noteikumu pārkāpšanu.

Pārskata periodā uz prokuratūru nosūtīti 22 kriminālprocesi, lūdzot sākt kriminālvajāšanu pret 38 personām, no kurām desmit ir amatpersonas.

Pieci kriminālprocesi nosūtīti pēc piekritības uz Valsts policiju, bet 11 kriminālprocesos pieņemts lēmums par procesa izbeigšanu.

Gada laikā izskatīti arī 39 pieteikumi un iesniegumi, pieņemot lēmumus par atteikšanos sākt kriminālprocesu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu