Režisors Mihails Gruzdovs Dailes teātrī iestudē Toma Stoparda lugu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dailes teātra Mazajā zālē 16.maijā notiks Toma Stoparda intelektuālās melodrāmas «Tas īstais, tā īstā» pirmizrāde, kuru veidojis režisors Mihails Gruzdovs.

Britu dramaturgs Stopards skatītājiem ir pazīstams ar savām vārdu spēlēm un intelektuālajiem rēbusiem, kuros ilūzija un realitāte ir nesaraujami saistītas. Dzīves notikumi bieži aizdomīgi atkārto literatūru, bet tas ir mānīgi. Dzīve nav literāra.
Lugas personāžu ironiskajās, asprātīgi paviršajās sarunās risinās cilvēku likteņi. Svarīgs allaž ir zemteksts, tas pavēsta daudz vairāk nekā vārdi.

Visos laikos modē ir tas, kas ir patiess un īsts, dzīvu jūtu un dzīvas cilvēciskas patiesības piepildīts.

Jauniestudējumā lomas atveidos aktieri Vita Vārpiņa, Akvelīna Līvmane, Ģirts Ķesteris, Juris Žagars, Inita Dzelme, Dainis Grūbe un Artūrs Dīcis.

Izrādes režisors Gruzdovs iestudējuma radošajā komandā strādā kopā ar scenogrāfu Mārtiņu Vilkārsi, kostīmu mākslinieci Annu Heinrihsoni un gaismu mākslinieku Normundu Alsiņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu