VID seši cilvēki deklarējuši ap 262 000 latu nelegālos ienākumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Valsts ieņēmumu dienests (VID) saņēmis jau sešas deklarācijas, kurās cilvēki deklarējuši iepriekš nedeklarētos ienākumus, tādējādi legalizējot 262 336 latus.

Kā aģentūra LETA uzzināja VID Sabiedrisko attiecību daļā, par iepriekšminētajiem ienākumiem aprēķināti 39 350 lati iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) pēc 15% likmes. No tiem saņemti 25 163 lati.

VID iepriekš atzīmēja, ka nav zināms, kādā jomā nelegālie ienākumi gūti, jo tas deklarācijā nav jānorāda. Deklarāciju iesniedzēji netiks saukti pie kriminālatbildības, jo atbrīvojums no tās paredzēts likumā. Likums gan arī noteic personu loku, kuru nelegāli gūto ienākumu legalizācija nav pieļaujama.

Līdz ar sākumdeklarēšanos valsts dod iedzīvotājiem iespēju legalizēt laikā no 1991.gada līdz 2007.gada beigām nelegāli gūtos ienākumus, par tiem samaksājot samazināto IIN 15% apmērā.

Šos iepriekš nedeklarētos ienākumus iespējams deklarēt, iesniedzot fiziskās personas mantiskā stāvokļa deklarāciju VID laikā no 1.marta līdz 1.jūnijam, norādot nedeklarēto ienākumu summu un maksājamo nodokļu apmēru.

Nodokli varēs samaksāt viena mēneša laikā, taču, ja šī summa pārsniegs 1500 latus, tad nodokli varēs samaksāt trīs vienādās daļās, katru no tām samaksājot līdz 16.jūnijam, 16.septembrim un 16.decembrim.

Iepriekšminētajiem maksājumiem VID piemēros vispārējo samaksas termiņa pagarināšanas, kavējuma naudas un piedziņas kārtību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu