Kalvītis: Holtam izteiktais piedāvājums joprojām ir spēkā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas «Dinamo» rindās nākamajā sezonā spēlēs seši līdz septiņi leģionāri, bet komandas latviskais kodols noteikti tiks saglabāts, aģentūrai LETA izteicās vienības ģenerālmenedžera pienākumu veicējs Aigars Kalvītis.

Trešdien klubs paziņoja, ka komandai pievienojies kanādiešu aizsargs Metjū Karls, bet līgums pagarināts ar uzbrucēju Aleksandru Ņiživiju, kā arī aizsargiem Rodrigo Laviņu un Arvīdu Reķi.

«Jau pagājušajā sezonā meklējām hokejistu ar labās rokas metienu, kurš varētu labi spēlēt vairākumā, kā arī pieslēgties uzbrukumiem. Iepriekš mums šādi metieni nebija tik veiksmīgi, bet tagad ar šo spēlētāju saistām cerības, jo viņš ir jauns un Amerikas Hokeja līgā (AHL) apliecinājis, ka spēj spēlēt labā līmenī,» komandas jaunieguvumu Karlu raksturoja Kalvītis. «Viņam ir labs lietderības koeficients, kas nozīmē, ka viņš ir ne tikai uzbrūkošais aizsargs, bet var arī nospēlēt labi aizsardzībā. Tāpat viņš ir pietiekami rezultatīvs - vismaz tie raksturojumi, ko esam saņēmuši, ir ļoti pozitīvi.»

«Līgums ir noslēgts uz vienu gadu, kas savā ziņā ir mūsu milzīga uzticēšanās. Riskē arī viņš, jo Eiropā būs jāspēlē cits hokejs,» piebilda Kalvītis, kurš uzsvēra, ka arī šogad komandā būs seši, septiņi leģionāri. «Mēģināsim pieturēties pie tradīcijām.»

Kalvītis gan neprognozēja, ar cik daudziem Latvijas hokejistiem tiks pagarināts līgums. «Jāatceras, ka «Dinamo» ir latviešu komanda. Tā joprojām ir komplektācijas procesā, tāpēc nevaru pateikt, kas būs vai nebūs. Esam gatavi parakstīt līgumus ar visiem latviešiem, kuri varbūt pat plāno spēlēt citur.»

Pirms tam AS «Dinamo Rīga» padomes priekšsēdētājs Juris Savickis izteicās, ka «Dinamo» sastāvs ir nokomplektēts par 90%-95%.

«Komandas kodols ir iezīmējies,» piebilda Kalvītis. «Runa ir par pāris pozīcijām, kas šobrīd nav pilnīgi skaidras.»

Ļoti tuvu līguma parakstīšanai šobrīd ir vēl divi leģionāri, tomēr Kalvītis nekomentēja, vai viens no tiem ir vārtsargs.

Kā ziņots, par «Dinamo» nākamās sezonas pamatvārtsargu varētu kļūt soms Tuomas Tarki vai jau iepriekš iepazītais zviedrs Mikaels Telkvists, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēsta laikraksts «Telegraf».

Tomēr Kalvītis šo spekulāciju kontekstā izcēla, ka situācija nebūt neatbilst tam, ko ir teicis pēdējo divu sezonu komandas vārtsargs Kriss Holts. Iepriekš Holts izteicās, ka nav spējis vienoties par līguma pagarināšanu ar «Dinamo» un nākamajā sezonā spēlēs citā klubā.

«Darījumus starp sportistiem un klubiem nevar veikt caur presi. Ja viņam ir ko stāstīt, lai stāsta. Mēs ar Holtu esam veikuši sarunas, un mūsu minimālais piedāvājums joprojām ir spēkā. Tas ir viņa rokās,» uzsver Kalvītis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu