Abdulmuslimovs: Es gribu izraut latviešus no politikas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par Latvijas čečenu līderi dēvētais uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs ir labi pazīstams ar daudziem valstī zināmiem politiķiem, taču viņš uzsver, ka vēlas latviešus pasargāt no politikas.

Plašā rakstā, kas ceturtdien publicēts žurnālā «Ir», pētīta čečenu līdera darbošanās Latvijā.

Sarunā ar žurnālu Abdulmuslimovs Latvijas politisko vidi salīdzina ar purvu, kas iesūc sevī. «Katrs latvietis, kas nopelnījis miljonu, ir kopā ar «Vienotību», «Jauno laiku», Tēvzemi vai «Saskaņas centru». Visi domā, ka es iešu politikā, bet priekš kam man tas? Tieši pretēji, es gribu izraut latviešus no politikas, lai viņi nesēž uz diviem krēsliem,» intervijā sacījis viņš.

Kā noskaidrojis žurnāls, Abdulmuslimovam ir plašs paziņu-politiķu loks. Vairāki aptaujātie Saeimas deputāti atzīst, ka katrs savā veidā ir pazīstami ar čečenu uzņēmēju, taču publiski nevēlas teikt neko.

Partijas «Visu Latvijai!» līderi arī atzīst, ka ar Abdulmuslimovu ir pazīstami, taču noliedz finansiālu atbalstu. Raivis Dzintars skaidro: «Man patīk komunicēt ar gudriem cilvēkiem, pat ja viedoklis kādos jautājumos ir atšķirīgs.»

Bislans uztur labas attiecības arī ar «Saskaņas centru». Nils Ušakovs uzņēmēju par draugu nesauc, tomēr atzīst: «Viņš dažas reizes ir bijis pie manis kabinetā.» Runas bijušas par darba jautājumiem, kas skar čečenus, bet nekad Bislans neesot runājis par personiskām biznesa lietām.

Īpašas attiecības čečenu līderim veidojušās ar iekšlietu ministriem – Jāni Ādamosnu (SC), Ēriku Jēkabsonu un Lindu Mūrnieci (V).

Žurnāls noskaidrojis, ka Abdulmuslimovu ikdienā apsargā divi cilvēki, pašam ir ieroču nēsāšanas atļauja, un vēl ir divi šoferi, kas ikdienā palīdzot visiem ģimenes locekļiem.

«Vai tad es izskatos pēc cilvēka, kuram vajag apsardzi? Es pats varu kādu pasargāt,» skaidro Bislans, tomēr atzīst, ka viņam jāparūpējas, «lai kāds maita nepaliek trotilu» zem auto, kā reiz jau gadījies.

«Esmu pārliecināts, ka čečeni un latvieši iepriekšējā dzīvē ir bijusi viena tauta,» intervijas noslēgumā žurnālam apgalvo Abdulmuslimovs.

Abdulmuslimovs sola «patīkamus jaunumus Latvijai».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu