Vairākām pašvaldībām nodos bijušos ZM nekustamos īpašumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēc Valsts meža dienestā notikušās reorganizācijas vairāki Zemkopības ministrijas īpašumā esošie nekustamie īpašumi atsevišķās pašvaldībās vairs nav nepieciešami valsts pārvaldes funkciju veikšanai, tādēļ tie tiks nodoti attiecīgo pašvaldību rīcībā, liecina valdības izdotais rīkojums. 

Īpašums Alojā Limbažu ielā 8 tiks nodots pašvaldībai, lai izveidotu tūrisma informācijas centru un uzņēmējdarbības attīstības centru. 

Īpašums Indrānu pagastā Lubānas novadā tiks nodots pašvaldībai, lai izveidotu krīzes centru un sniegtu palīdzību dzīvokļu jautājumu risināšanā. 

Īpašums Dagdā, Pasta ielā 33A, tiks nodots pašvaldībai, lai gādātu par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu, sanitāro tīrību un pašvaldības nekustamo īpašumu apsaimniekošanu. 

Īpašums «Mežrūpnieki» Ugāles pagastā tiks nodots Ventspils novada pašvaldībai, lai sekmētu tradicionālo kultūras vērtību saglabāšanu un tautas jaunrades attīstību, un nodrošinātu veselības aprūpes iestāžu pieejamību. 

Savukārt īpašumi Amatas un Skrundas novada pašvaldībai tiks nodoti, lai sniegtu palīdzību dzīvokļu jautājumu risināšanā, bet īpašumā Aglonas novadā tiks izvietota bāriņtiesa un sociālais dienests. 

Pašvaldībām nodoto nekustamo īpašumu pārņemšana un pārreģistrācija zemesgrāmatā atbilstoši pašvaldību lēmumiem tiks veikta par pašvaldību līdzekļiem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu