Madrides «Real» - čempioni, Mesi labo 40 gadus senu rekordu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par Spānijas čempionvienību trešdienas vakarā pēc trīs gadu pārtraukuma kļuva Madrides «Real» komanda.

Čempionu titulu «Real» futbolisti nodrošināja pēc tam, kad ar 3:0 (2:0) izbraukumā pieveica Bilbao «Athletic». Uzvarētāju labā pa vieniem vārtiem šajā cīņā guva Gonsalo Igvains, Mesuts Ezils un Krištianu Ronaldu.

Pēc uzvaras Madrides «Real» kluba futbolisti kļuvuši saviem konkurentiem nesasniedzami.

Ambiciozā portugāļu trenera Žozē Mourinju vadītā «Real» komanda Spānijas čempionātā triumfēja pirmo reizi kopš 2007./2008. gada sezonas, bet kopumā tā tagad izcīnījusi 32 titulus.

Tikmēr citā spēlē trešdien gandrīz 40 gadus vecu rekordu izdevās labot iepriekšējo trīs sezonu sezonu spēcīgākās komandas «FC Barcelona» argentīniešu superzvaigznei Lionelam Mesi. Mačā pret «Malaga» komandu Mesi guva trīs vārtus, palīdzot «FC Barcelona» izcīnīt pārliecinošu uzvaru savā laukumā ar 4:1 (2:1).

Šosezon Mesi visos turnīros kopumā tagad ir guvis 68 vārtus, līdz ar to viņš pārspēja vācu leģendas Gerda Millera rekordu vienas sezonas laikā gūto vārtu skaita ziņā. 1972./1973. gada sezonā Millers kopumā izcēlās ar 67 precīziem sitieniem.

Kopvērtējumā divas kārtas pirms čempionāta noslēguma Madrides «Real» ieņem pirmo vietu ar 94 punktiem 36 spēlēs, «FC Barcelona» ar 87 punktiem ir otrajā pozīcijā, trešajā vietā ar 58 punktiem ir «Valencia CF», kas trešdien savā laukumā ar 4:0 (0:0) pieveica «Osasuna» komandu, bet ceturtā ar 55 punktiem ir «Malaga».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu