«Pupu mizas» - jauns albums no «Inokentija Mārpla»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

11. maijā «Nabaklab» notiks latviešu pankroka klasiķu – grupas «Inokentijs Mārpls» - blīvplates «Pupu mizas» raudzības, kur uzstāsies paši vakara varoņi ar vairākiem viesmūziķiem, kā arī grupa Rīta stienis un DJ apvienība Ej apskrieties.

«Pupu mizas» piedāvā gan jaunas, gan desmit un pat vairāk nekā divdesmit gadu vecas dziesmas, kas tādu vai citādu iemeslu dēļ tikušas ierakstītas «Inokentija Mārpla» līderi Dambi apmierinošā veidā tieši tagad, kad grupa vairāk nekā četrus gadus strādājusi pie šī albuma Ģirta Laumaņa jeb Lomika studijā «Hodila rec.» Valmierā. 

Grupas pamatsastāvā, kurā tā šobrīd redzama arī koncertos, ir Raimonds Lagimovs, Skrips un Ēriks Lizbovskis, bet ierakstā kā viesmūziķi piedalījušies arī Juris Kulakovs, Kaspars Bindemanis, Uģis Vītiņš, kā tekstu autori – Jānis Pliekšāns jeb Rainis, Baumaņu Kārlis, Imants Vītols, Lolita Roskoša-Cimdiņa u.c. 

Albuma noformējumā tradicionāli izmantoti grupas līdera Dambja zīmējumi, bet dizainu palīdzēja veidot Silvestrs Ūsiņš un Kaspars Putriņš, kurš piedalījies arī ieraksta tapšanā. Albumā iekļauts arī dziesmas «Brīvību Latvijai» remikss, ko veidojis kādreizējais grupas dalībnieks Renarts Braufmanis.

Latviešu rokgrupa «Inokentijs Mārpls» albumus parasti neizdod kā noteikta laika posma radošās darbības atskaites, un arī ne kā starta punktu koncertu sērijai, kurā tiks izspēlētas lielākoties šīs dziesmas albuma reklamēšanas nolūkos. Viņu albumus drīzāk varētu salīdzināt ar grāmatām, ko ielikt plauktā kā taustāmus grupas darbības dokumentus, jo jebkurš no tiem ir kā retrospekcija, kas ietver visā grupas darbības laikā tapušas dziesmas, kuras nenoveco kā ik stundu drillēti un pēc nolietošanas vēstures mēslainē izmetami radiohiti. 

«Inokentija Mārpla» dziesmas ir mūžīgo instinktu un veselīgas ironijas vadīti laikmeta nospiedumi ar izteikti patriotisku un nereti revolucionāru noskaņu. Tāpēc arī iepriekšējie «Inokentija Mārpla» albumi «Spēks no tētiem» un «Ķeras pie sirds» joprojām nav zaudējuši savu aktualitāti un bez satura izmaiņām tikuši izdoti atkārtoti ar vairāku gadu intervālu, un tie «iegravēti» arī vinila plašu formātā, bet īsais albums «Bitīt’ Matos» līdz šim izdots tikai mazajā platītē. Nākotnē paredzēts vinila plates formātā izdot arī «Pupu mizas».

Grupas albuma raudzību tūre:

  • 11.maijā «Nabaklab» /Rīgā/,
  • 18.maijā «Fontaine Palace» /Liepājā/,
  • 19.maijā «Melno cepurīšu balerija» /Jelgavā/,
  • 25.maijā «Zabadaks» /Kuldīgā/,
  • 26.maijā «Atslēga parastajā vietā» /Ventspilī/.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu