Brīvdienās gaidāmas lietusgāzes un pērkona negaiss

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Gaidāmajās brīvdienās Latvijā brīžiem līs, vietām būs lietusgāzes un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Nakts uz 4.maiju gaidāma pārsvarā skaidra, bez nokrišņiem. Pūtīs neliels ziemeļaustrumu vējš, gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0..+5 grādiem.

Svētku dienā no dienvidrietumiem nākoši mākoņi vietām atnesīs lietu. Valsts dienvidaustrumu daļā saule gaisu sasildīs līdz pat +22 grādiem, citviet laiks būs vēsāks. Pūtīs mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Naktī uz sestdienu daudzviet uzlīs, galvenokārt Austrumlatvijā gaidāmas lietusgāzes un pērkona negaiss. Sestdien saule mīsies ar mākoņiem un vietām nedaudz īslaicīgi līs, pastiprināsies dienvidrietumu vējš - tā ātrums brāzmās pārsniegs desmit metru sekundē. Gaisa temperatūra naktī nav gaidāma zemāka par +6..+11 grādiem, dienā tā paaugstināsies līdz +15..+19 grādiem, vēsāks laiks būs pretvēja piekrastē.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm svētdien jauns ciklons daudzviet atnesīs lietu. Iespējams, ka Kurzemē līs ilgstoši un gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par +6..+9 grādiem, savukārt Latgalē saule gaisu var sasildīt līdz +19..+22 grādiem, izraisot lielu negaisa mākoņu veidošanos.

Nākamās nedēļas sākumā, visticamāk, būs sauss un pārsvarā saulains laiks. Naktīs gaidāmas salnas, pēcpusdienās gaisa temperatūra paaugstināsies no +10..+15 grādiem pirmdien līdz +16..+21 grādam trešdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu