Latviešu mākslinieks vadīs meistarklases divās ASV universitātēs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Latviešu mākslinieks Kristaps Gulbis uzaicināts vadīt meistarklases jaunajā Sociālās mākslas studiju programmā, ko šogad sāks realizēt Ņūmeksikas universitāte Albukērkā un Kalifornijas universitāte Santakrusā.

Rezidentūras sešās nedēļās Gulbis abās universitātēs lasīs lekcijas par savu starptautisko pieredzi, veidojot sociāli provokatīvus, interaktīvus mākslas darbus dažādās pasaules valstīs, kā arī komentēs virzienus, kādos attīstās modernā māksla publiskajā telpā - bieži vien ārpus izstāžu zālēm, kā obligātu darba sastāvdaļu paredzot skatītāja ķermenisku un emocionālu iesaistīšanos.

Kopīgi ar studentiem Ņūmeksikas un Kalifornijas universitātē, Gulbis izstrādās sabiedriskajā praksē balstītus mākslas projektus, kuru uztveršanā viens no nosacījumiem ir skatītāju aktīva līdzdalība. Rezidentūras rezultātā tapušo darbu «Your Turn» atklāšana notiks nākamnedēļ Kalifornijā, Santa Krūzas pilsētvidē, kā arī mākslas un vēstures muzejā.

ASV Gulbis veidojis vairākus mākslas projektus. Pēdējais tapis pirms diviem gadiem rezidentūras laikā Lejasmanhetenas Kultūras centrā un reprezentē «CacheArt» jeb apslēpto mākslu - mākslinieka izveidotu un attīstītu laikmetīgās mākslas virzienu, kas, līdzīgi kā savulaik grafiti, nojauc robežu starp tā saucamo profesionālo un ierindas skatītāju.

Gulbis absolvējis Tallinas Mākslas universitātes tēlniecības nodaļu. Kopš 90.gadu vidus mākslinieks piedalījies virknē laikmetīgās mākslas projektu vairāk nekā 20 pasaules valstīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu