DP un «Omega» par auto zādzību aiztur 12 cilvēku grupu; arī grupas līderi – policistu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Drošības policija (DP) saistībā ar automašīnas zādzību aizturējusi 12 cilvēku, tostarp Valsts policijas darbinieku, kā arī kratīšanās atradusi šaujamieroču un munīcijas arsenālu.

Drošības policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs Juris Leitietis aģentūru BNS informēja, ka 13.aprīlī sākts kriminālprocess par zādzības, ja tā izdarītā lielā apmērā, organizēšanu. Sākotnējās noziedzīgās darbības bija izpaudušās automašīnas «Porsche Cayenne» zādzībā, ko organizēta noziedzīga grupa plānoja nogādāt ārvalstīs tālākai pārdošanai.

Saistībā ar šo noziegumu 30.aprīlī aizturētas 12 personas, tostarp vidēja ranga Valsts policijas reģionālās pārvaldes darbinieks, kurš bija nozieguma galvenais organizētājs.

Personu aizturēšanā bija piesaistītas Valsts policijas, Ceļu policijas un pretterorisma vienības «Omega» struktūrvienības.

Kriminālprocesā veiktas 12 kratīšanas, kuru laikā pie aizturētajām personām atrasta karabīne, kombinētā bise, snaiperšautene «SVD» un 648 dažāda kalibra patronas.

Atrasti arī četri frekvenču skeneri un signālu slāpētāji, kā arī vairākas rācijas, kas, pēc Drošības policijas domām, bija izmantotas automašīnu zādzību organizēšanai un veikšanai.

Tiesa trīs aizturētajiem piemērojusi apcietinājumu, tostarp arī Valsts policijas amatpersonai. Pārējām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Plašāku informāciju Drošības policija pagaidām nesniedz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu