Rīgā sāk darboties pirmās strūklakas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgā ceturtdien sākušas darboties Basteja kaskādes strūklaka, Kronvalda parka strūklaka pie Kongresu nama un  «Nimfa» pie Latvijas Nacionālās operas, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR).

Jau ziņots, ka maijā pakāpeniski darbu sāks deviņas no kopumā 12 strūklakām. Nākamās tiks iedarbinātas strūklakas Esplanādē pie Raiņa pieminekļa.

Šogad joprojām nestrādās trīs strūklakas - Viesturdārza strūklaka, strūklaka «Sumpurnis, bārenīte un mātes meita» Kronvalda parkā pie Brīvostas pārvaldes, kā arī «Lutausis» Grīziņkalnā. Rīgas pieminekļu aģentūra ir sākusi Lutauša skulptūras restaurāciju, taču tā tiks pabeigta tikai nākamgad.

Mājokļu un vides departaments divām peldošajām strūklakām Rīgas kanālā pasūtījis jaunus sūkņus, kas tiks piegādāti līdz 14.maijam, pakāpeniski pēc ziemas perioda tiks uzstādīti sūkņi un pārbaudītas komunikācijas visām deviņām strūklakām.

Pēc deputātu ierosinājuma departaments arī vērsīsies pie pašvaldības SIA «Rīgas ūdens» ar lūgumu neizrakstīt rēķinus par patērēto ūdeni strūklaku darbībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu