Premjers: Latvijas nākotne ir atkarīga no ticības sev, savai ģimenei un valstij

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas nākotne ir atkarīga no ticības sev, savai ģimenei un valstij, šodien Latvijas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pasludināšanas gadadienai veltītā pasākumā uzsvēris premjers Valdis Dombrovskis (V).

Dombrovskis un pirmais atjaunotās Latvijas Ministru prezidents Ivars Godmanis šodien valdības mājā piedalījās pasākumā, kura ietvaros notika mākslinieka Jāņa Ziņģīša personālizstādes «Latvijas sajūta» atklāšana.

Dombrovskis klātesošos sveica valsts svētkos, uzsverot, ka divdesmit divos atjaunotās Latvijas brīvvalsts gados ir paveikts daudz, tomēr daudz vēl ir jāpaveic.

«Pirms divdesmit diviem gadiem ļoti svarīga bija katra Latvijas iedzīvotāja iesaistīšanās valstī notiekošajos procesos. Arī tagad es aicinu apzināties, ka Latvija ir mūsu zeme un mūsu vienīgā valsts. Mums pašiem ir jābūt saimniekiem savā zemē. Latvijas nākotne ir atkarīga no katra Latvijas iedzīvotāja ticības sev, savai ģimenei, savai valstij,» sacīja premjers.

Savukārt Godmanis norādīja, ka Latvija pārsniegusi brīvvalsts laika neatkarības periodu un tas uzliek vēl lielāku atbildību par valsts kultūrvēsturisko vērtību saglabāšanu un tautas labklājības vairošanu.

Klātesošajiem bija iespēja noskatīties fragmentu no Jura Podnieka filmas «Krustceļš» pēc kura režisore un Jura Podnieka studijas vadītāja Antra Cilinska dalījās ar savām atmiņām par filmas uzņemšanu un to kā režisors Podnieks aicināja kinooperatoru Gvido Zvaigzni filmēt 1990.gada 4.maija notikumus, sakot «filmē tad, kad jūti, ka pakrūtē kņudina».

Atkājot izstādi, mākslinieks Ziņģītis uzsvēra, ka mākslā pārāk maz tiek runāts par to, kas notiek Latvijā. «Es gribēju pateikt, ko es jūtu šeit un tagad bez sarežģītām intelektuālām konstrukcijām, samākslotības. Es vēlējos izteikt to, ko es jūtu, dzīvojot Latvijā,» sacīja mākslinieks.

Ziņģīša personālizstāde Ministru kabineta telpās apskatāma līdz 30.jūnijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu