Krievijā par «homoseksuālisma propagandu» notiesā pirmo geju aktīvistu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sanktpēterburgas tiesa piektdien uzlikusi naudassodu geju tiesību aktīvistam Nikolajam Aleksejavam, atzīstot viņu par vainīgu «homoseksuālisma propagandā».

Šis ir pirmais notiesājošais spriedums, kas pieņemts, pamatojoties uz pretrunīgi vērtēto vietējo likumu, kuru apstiprinājusi Krievijas otras lielākās pilsētas dome.

Aleksejevam, kurš Maskavā organizējis virkni nesakcionētu geju gājienu jeb tā dēvēto praidu, tiesa uzlika 5000 rubļu (90 latu) lielu sodanaudu.

Jau iepriekš vairākiem aktīvistiem, pamatojoties uz jauno likumu, tikušas izvirzītas apsūdzības, taču pret viņiem ierosinātās lietas tika izbeigtas.

Aleksejevs tika aizturēts pie pilsētas domes ēkas, kur viņš turēja plakātu ar uzrakstu: «Homoseksuālisms nav perversija. Perversija ir lauka hokejs un ledus balets.»

Jaunpieņemtais Sanktpēterburgas likums paredz, ka ikvienam, kas «veicis publiskas darbības lai nepilngadīgo vidū propagandētu homoseksuālismu», draud 5000 rubļu (90 latu) liela sodanauda.

Savukārt organizācijām, kas atzītas par vainīgām šādā nodarījumā, draud vēl lielāks naudas sods.

Līdzīgas normas jau darbojas arī citās Krievijas pilsētās un likumprojekts, kas ietver šādas normas, šobrīd ir iesniegts izskatīšanai Valsts domē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu