Jēkabsone-Žogota arī nākamsezon spēlēs Jekaterinburgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fibaeurope.com

Viena no labākajām latviešu basketbolistēm Anete Jēkabsone-Žogota arī nākamajā sezonā pārstāvēs Krievijas čempionvienību Jekaterinburgas UGMK, šodien atklāja kluba direktors Maksims Rjabkovs.

2007. gada Eiropas labākā basketboliste Jēkabsone-Žogota UGMK komandai pievienojās pirms šīs sezonas, taču smagas traumas dēļ laukumā nav devusies jau kopš janvāra.

Aizvadītās sezonas 13 FIBA Eirolīgas turnīra spēlēs Jēkabsone-Žogota vidēji mačā guva 11,2 punktus, izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas un atdea 2,1 rezultatīvu piespēli, bet Krievijas čempionātā, kurā aizvadītajā sezonā UGMK komanda ceturto sezonu pēc kārtas izcīnīja zelta medaļas, latviete deviņos mačos vidēji spēlē guva 13,9 punktus un izdarīja 3,9 rezultatīvas piespēles.

Rjabkovs aģentūrai «RIA Novosti» atklāja, ka UGMK rindās vairs nespēlēs Krievijas izlases kapteine Svetlana Abrosimova, taču komandai pievienojušās poliete Evelīna Kobrina un amerikāniete Kvanitra Holingsvorta, kura savulaik ir spēlējusi arī Latvijā.

«Paredzams, ka komandas sastāvu papildinās vēl divas, trīs jaunas spēlētājas,» teica Rjabkovs. «Bet no aizvadītās sezonas sastāva ierindās palikušas astoņas basketbolistes - Jēkabsone-Žogota, Marija Stepanova, Olga Artešina, Dianna Nolana, Sandrīne Grudā, Kendisa Pārkere, Sjū Bērda un Anastasija Točilova.»

Rjabkovs piebilda, ka UGMK komandas sastāva komplektācija jau ir pabeigta. «Mēs zinām potenciālo jaunpienācēju vārdus, taču transfēriem patīk klusums, tāpēc mums nepieciešams noformēt visus nepieciešamos dokumentus.»

Jau vēstīts, ka šodien UGMK komanda šķīrās no galvenā trenera Aļģirda Paulauska. Tāpat amatu zaudējis arī Paulauska palīgs Rimants Grigs. Abi Lietuvas speciālisti ar komandu sāka strādāt pirms šīs sezonas.

Sezonas gaitā UGMK piekto reizi savā īpašumā ieguva Krievijas kausa trofeju, bet FIBA Eirolīgā izcīnīja trešo vietu.

Pirms Paulauska atnākšanas uz UGMK to kopš 2009. gada trenēja latviešu speciālists Gundars Vētra, ne tikai trīs reizes pēc kārtas triumfējot vietējā čempionātā, bet arī trīs reizes uzvarot Krievijas kausa izcīņas turnīrā. Tomēr komandai tā arī neizdevās uzvarēt FIBA Eirolīgas turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu