Tiks slēgti autobusu reisi vai arī maršruti, kas iziet ārpus pilsētu robežām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja valdība akceptēs Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos priekšlikumus nākamgad samazināt pilsētu pašvaldībām budžeta finansējumu zaudējumu segšanai atsevišķos pasažieru pārvadājumu maršrutos, tad tiks slēgti reisi vai arī maršruti, kas iziet ārpus pilsētu administratīvām robežām, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» brīdina Latvijas pasažieru pārvadātāju asociācijas (LPPA) prezidents Pēteris Salkazanovs.

Kā ziņots, valsts uzņēmums «Autotransporta direkcija» informēja Rīgas domi, ka 2012.gadā pilsētu pašvaldībām samazināts valsts budžeta finansējums zaudējumu segšanai maršrutos, kas vairāk nekā par 20% no kopējā maršruta garuma iziet ārpus pilsētas administratīvās teritorijas. Finansējuma samazinājums plānots par aptuveni 40%.

Salkazanovs skaidro, ka šādus grozījumus 1226 Ministru kabineta noteikumos ir sagatavojusi Satiksmes ministrija. Savukārt Latvijas pasažieru pārvadātāju asociācija, Latvijas Pašvaldību savienība, Darba devēju konfederācija šādus grozījumus neatbalstot.

«Tie kā nesaskaņoti tiks iesniegti Ministru kabinetā un samazinās valsts finansējumu piepilsētu pasažieru pārvadājumu zaudējumu kompensācijām un palielinās to daļu, kas jāmaksā deviņām republikas pilsētām, līdz ar to tiks slēgti reisi vai arī maršruti, kas iziet ārpus pilsētu administratīvām robežām,» secina Salkazanovs.

Kā ziņots, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija (LPPA) gaidīs risinājumus no Satiksmes ministrijas par dotāciju piešķiršanu zaudējumu kompensēšanai līdz 10.maijam un, ja atbilde netiks sniegta, tiks lems par streiku.

Pēc «Autotransporta direkcijas» aprēķiniem, 2012.gada budžetā pietrūks astoņu miljonu latu, savukārt pērn uzņēmējiem nav atlīdzināti zaudējumi 1,8 miljonu latu apmērā. Nākamā gada budžetā turklāt nav piešķirti līdzekļi, lai pārvadātu valsts noteiktās pasažieru kategorijas ar atvieglotiem nosacījumiem jeb sociālā spilvena nauda 12 miljonu latu apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu