Malnačs: Spēļu sarunāšana nogalina sportu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Biedrības «Latvijas Futbola virslīga» izpilddirektors Normunds Malnačs tikšanās laikā ar Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāju Aināru Latkovski pārrunājis iespējas veikt grozījumus normatīvajos aktos ar mērķi cīnīties pret nelegālām totalizatoru aktivitātēm.

Malnačs apsolīja sagatavot nepieciešamās izmaiņas tiesību normās, sadarbojoties ar Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA), kas palīdzētu cīnīties pret spēles iznākumu sarunāšanu ar mērķi gūt peļņu, bet Latkovskis solījis savu atbalstu tiesību normu virzībai Saeimā.

«Spēļu sarunāšana ar mērķi piepelnīties totalizatoros nogalina sportu,» Malnačs citēts portālā «futbolavirsliga.lv». «Tas nav jauns fenomens - laiku pa laikam totalizatoru skandāli parādās daudzās vietās Eiropā.»

«Esmu pārliecināts, ka Latvijas futbols ir salīdzinoši tīrs un lielākā daļa spēļu notiek pēc sportiskā principa. Tomēr nedrīkstam pasīvi gaidīt problēmu rašanos, un ir jārada preventīvi mehānismi. Tāpēc ir jāsāk ar likumdošanas sakārtošanu šajā jautājumā,» piebilda Malnačs.

Kā ziņots, Malnačs, kurš kopš 2006. gada strādāja par Latvijas biznesmenim Valērijam Belokoņam piederošā Anglijas kluba «Blackpool FC» direktoru, par biedrības «Latvijas Futbola virslīga» izpilddirektoru tika apstiprināts februāra nogalē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu