«Ģēniju biedrībā» šogad uzņemts jau otrais divgadīgais bērns

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

«Mensa» biedrībā, kas apvieno cilvēkus ar īpaši augstu inteliģences koeficientu jeb IQ, šogad uzņemts jau otrs divgadīgs bērns. 

Antonijs Popa Urrija, kura IQ lēsts ap 154, ir jaunākais kanādietis, kas jebkad uzņemts «Mensa» biedrībā, ziņo Britu Kolumbijas galvaspilsētas Viktorijas laikraksts «The Times Colonist». 

Zēns prot noskaitīt alfabētu no sākuma un beigām, skaitīt līdz tūkstotim un nosaukt Saules sistēmas planētas. Viņš runā trīs valodās - angļu, spāņu un nedaudz arī rumāņu. 

«Viņš bija ļoti uzmanīgs jau no četru mēnešu vecuma,» laikrakstam atklāja zēna vecmāmiņa. «Viņš bija ziņkārīgs, pētīja apkārt esošo.» 

«Kad viņš vēl nemācēja runāt, mana mamma mēdza viņam rādīt trīs kartītes un lika norādīt uz burtu C, un viņš to darīja,» atceras puisēna māte. 

Martā, tikai mēnesi pirms trešās dzimšanas dienas, biedrībā tika uzņemta jaunākā ASV pārstāve Emelīna Retgere. 

Sākotnēji ārsti domāja, ka meitene cieš no autisma, jo izvairījās no acu kontakta. «Izrādījās, ka viņai vienkārši nepieciešamas brilles!» televīzijas kanālam MSNBC sacīja Retgeres māte Mišela Horna.

Kaut arī Popa Urrijas un Retgeres IQ ir līdzīgi augsti, viņu vecākiem ir atšķirīgs izglītības līmenis. Retgeres vecāki nav «Mensa» biedri un atklāja, ka meitas straujā intelektuālā attīstība viņiem ir pārsteigums. Savukārt Popa Urrijas mātei ir četri zinātniskie grādi, tostarp maģistra grāds ekonomikā.
 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu