Latvijas hokejisti pirmajā spēlē cīnās, bet zaudē Krievijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules hokeja čempionāta pirmajā spēlē šodien Stokholmas apakšgrupā Latvijas valstsvienības hokejisti trešajā periodā ar 2:5 zaudē Krievijas izlasei.

Latvija un Krievija 2:5 (1:0, 0:2, 1:3).
Indrašis (Galviņš, Sprukts, 12), Daugaviņš (Bārtulis, 56, vair.); Ņikuļins (Perežogins, Malkins, 34, vair.); Malkins (Ņikuļins, 37, vair.), Malkins (Popovs, 46), Popovs (Perežogins, 51), Kuzņecovs (Kuļomins, 57).
Vārtsargi: Masaļskis (40/35) - Varlamovs (26/24).
Soda minūtes: 6-8.

Pēc aktīva mača sākuma noraidījumu nopelnīja Miķelis Rēdlihs, bet skaitliskajā mazākumā pa Latvijas izlases vārtu stabiņu trāpīja gan Ņikita Ņikitins, gan Pāvels Dacjuks. Tomēr neilgi pēc tam tiesības uz vairākumu ieguva arī Latvijas komanda, kurai arī izdevās izveidot pāris labus vārtu gūšanas momentus. Perioda turpinājumā laukumā ritēja līdzvērtīga cīņa, skaistu epizodi ar individuālo meistarību izveidoja Miķelis, bet 12. minūtē pretuzbrukumā ar diezgan tālu metienu savā debijas spēlē pasaules čempionātos vārtus guva Miks Indrašis - 1:0. Arī pēc gūtajiem vārtiem Latvijas hokejisti «neiesēdās» aizsardzībā, bet Krievijas izlase «karuseli» pie Edgara Masaļska vārtiem sagrieza tikai pēdējās minūtēs. Tomēr vārtus gūt krievi nespēja, bet pēc Alekseja Širokova nopelnītā vairākuma Miķelis Rēdlihs trāpīja pa vārtu stabiņu.

Otro trešdaļu krievi sāka aktīvāk, tomēr vienādos sastāvos arī otrajās 20 minūtēs laukumā ritēja līdzīga spēkošanās. Krievijas hokejisti vēl trīsreiz trāpīja pa vārtu stabiņu, bet Latvijas izlase izveidoja vairākus labus pretuzbrukumus, kuros lika pasvīst Semjonam Varlamovam. Tomēr otrā perioda galvenie notikumu risinājās nevienādos sastāvos, kad noraidījumus bija nopelnījuši Indrašis un Andris Džeriņš. Trešdaļas 14. minūtē ar spēcīgu «šāvienu» no zilās līnijas izlīdzinājumu panāca Krievijas komandas kapteinis Iļja Ņikuļins - 1:1, bet pēc nepilnām trim minūtēm teicama Ņikuļina un Jevgeņija Malkina saspēle noslēdzās ar otrajiem vārtiem - 1:2.

Lai gan arī trešais periods sākās ar vairākumu un līdzīgu cīņu vienādos sastāvos, tomēr 6. minūtē pēc Aleksandra Popova metiena pirmais pie atvairītās ripas bija Jevgeņijs Malkins, otro reizi raidot ripu pustukšos vārtos - 1:3. Pēc trešajiem gūtajiem vārtiem krievi sāka vairāk spēlēt no aizsardzības, bet 11. minūtē labu pretuzbrukumu noorganizēja Omskas apgabala «Avangard» komandas biedri Aleksandrs Perežogins un Aleksandrs Popovs - 1:4. Mača beigās Latvijas izlasei izdevās realizēt vairākumu, kad teicams metiens padevās mūsu vienīgajam NHL pārstāvim Kasparam Daugaviņam - 2:4, tomēr pēc pusotras minūtes ar tikpat teicamu metienu Masaļski pārspēja krievu jaunais talants Jevgeņijs Kuzņecovs - 2:5.

Par labākajiem mača spēlētājiem tika atzīti Miks Indrašis un Jevgeņijs Malkins.  

Piektdien Stokholmas apakšgrupas pirmajos mačos Vācija ar 3:0 apspēlēja Itāliju, Čehija ar 2:0 pieveica Dāniju, bet Zviedrija ar 3:1 pārspēja Norvēģiju. Šovakar apakšgrupas centrālajā spēlē laukumā dosies Ziedrijas un Čehijas izlases.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu