Vairākām amatpersonām izteikti draudi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušajā gadā Drošības policija (DP) veikusi vairākas pārbaudes, lai noskaidrotu personas, kas telefoniski, rakstiski vai interneta vidē anonīmi izteica draudus aizsargājamām valsts amatpersonām vai aizsargājamām ārvalstu amatpersonām, liecina DP sagatavotais ziņojums par 2011.gada darba rezultātiem.

Tāpat veikti pasākumi iespējamo pretlikumīgo darbību nepieļaušanai. DP norāda, ka pērn regulāri veikts arī aizsargājamo valsts amatpersonu pastāvīgo un īslaicīgo uzturēšanās vietu monitorings, pārbaudes pret nesankcionētas informācijas ieguvi, kā arī pret sprādzienbīstamu priekšmetu esamību.

DP veic Saeimas Prezidija, Ministru kabineta vai DP noteikto valsts amatpersonu, kā arī ārvalstu un starptautisko organizāciju un institūciju pārstāvju aizsardzību (apsardzi). 2011.gadā DP pastāvīgi plānoja, organizēja un veica Latvijas Saeimas priekšsēdētāja, Ministru prezidenta, kā arī iekšlietu ministra un vēstnieku aizsardzību.

Nodrošinot aizsargājamo amatpersonu aizsardzību, īpaša nozīme ir preventīvajiem pasākumiem - informācijas ieguvei, apkopošanai, apdraudējuma analīzei, kā arī darbinieku apmācībai un sagatavotībai, atzīmē DP.

Pēc Saeimas Kancelejas Protokola nodaļas un Ārlietu ministrijas Valsts protokola ierosinājuma tika nodrošināta 46 aizsargājamo ārvalstu amatpersonu vizīšu drošība Latvijā. 20% no viņiem bija parlamentu vadītāji, 30% - Ministru prezidenti, 26% - ārlietu ministri un 24% - citas aizsargājamās amatpersonas, kā arī veikta 20 citu pasākumu ar aizsargājamo amatpersonu piedalīšanos drošības nodrošināšana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu