Pirmajā ceturksnī slimības pabalstiem izlietoti 14,5 miljoni latu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Šā gada pirmajā ceturksnī slimības pabalstu izmaksai izlietoti 14,5 miljoni latu, liecina Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras dati.

Savukārt pērn trīs mēnešos slimības pabalstos izmaksāti 15,96 miljoni latu.

Šogad martā slimības pabalstiem izlietoti 5,5 miljoni latu, februārī - 4,34 miljoni latu, bet janvārī - 4,66 miljoni latu.

Martā pabalsta saņēmēju skaits salīdzinājumā ar gada sākumu ir palielinājies. Martā slimības pabalstus saņēma 28 150 cilvēku, februārī - 24 117 un janvārī - 24 600. Pērn martā pabalsta saņēmēju skaits bija 31 358, bet janvārī - 24 897.

Vidējais pabalsta apmērs šogad martā bija 176,13 lati, bet janvārī - 187,58. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pabalsta apmērs ir nedaudz pieaudzis - pērn martā tā vidējais apmērs bija 171,66 lati.

Kā ziņots, šogad plānots ietaupīt trīs miljonus latu slimības pabalstos, kā arī ap 17 miljoniem latu bezdarbnieku pabalstu izmaksās. Izdevumus slimības pabalstiem plānots samazināt ar pārejošas darbnespējas regulējošo normatīvo aktu un darbnespējas lapu izsniegšanas procesa pārskatīšanu, pilnveidojot kontroli par slimības lapu izsniegšanu. Savukārt izmaksu samazinājums bezdarbnieku pabalstiem balstīts uz makroekonomiskajām prognozēm un bezdarbnieku kontingenta izmaiņām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu