Uzvaras parkā 9.maijā pasākuma organizatori neplāno politiskās aktivitātes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Pie pieminekļa Uzvaras parkā 9.maijā pasākuma laikā nav plānotas nekādas politiskās aktivitātes, aģentūru LETA informēja biedrībā «9.maijs.lv».

Kā ziņots, šonedēļ Saeimas deputāts Nikolajs Kabanovs (SC) nāca klajā ar paziņojumu, ka pie pieminekļa plānots masveidā vākt parakstus tautas nobalsošanas ierosināšanai, lai pilsonība tiktu automātiski piešķirta visiem tiem nepilsoņiem, kuri to vēlas.

«Pasākuma laikā nav plānotas nekādas politiskās aktivitātes. Organizācija «9.maijs.lv» rīko atceres pasākumu ar plašu svinīgu programmu,» norāda biedrība.

Apvienība «Saskaņas centrs» (SC) norāda, ka nepilsoņu statusa problēmas risināšana vienmēr ir bijusi tās prioritāte kopš apvienības dibināšanas. Tomēr SC uzskata, ka galvenajam instrumentam ir jābūt parlamentāram darbam eiropeisku vērtību ievešanai Latvijā.

Vienlaicīgi SC ar sapratni uztver citas aktivitātes un atbalsta individuālu SC biedru iesaisti šajās aktivitātēs, šādu apvienības viedokli aģentūrai LETA pauda SC līdera Nila Ušakova pārstāve Anna Kononova.

Kabanovs iepriekš aģentūru LETA informēja, ka ir parakstījies par šāda referenduma ierosināšanu.

Deputāts parakstījies, jo nav apmierināts, ka Latvijā ir liels skaits cilvēku, kuriem nav pilsonības. Pēc Kabanova domām, nepilsoņi tiek diskriminēti, jo uz viņiem neattiecas bezvīzu režīms daudzās valstīs un dažās valstīs viņi vispār nevar iebraukt, piemēram, Apvienotajos Arābu Emirātos.

«Piedalīties parakstu vākšanā mani pamudināja arī tas, ka, iespējams, šī kļūs par pēdējo tautas gribas izpausmi Latvijā. Ļoti iespējams, ka labēji - nacionālistiskais Saeimas vairākums vistuvākajā nākotnē 15 reizes paaugstinās referendumam nepieciešamo parakstu latiņu, kas padarīs referendumus par praktiski neiespējamiem,» saka Kabanovs.

Viņš norāda, ka parakstījies par referenduma ierosināšanu ar nolūku tieši 4.maija priekšvakarā, jo jautājums par Latvijas nākotnes virzību joprojām esot atklāts.

Kā ziņots, nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK iepriekš paudusi bažas, ka 9.maijā var tikt savākts nepieciešamais parakstu skaits, lai rosinātu referendumu par grozījumiem Pilsonības likumā, kas paredz pilsonības piešķiršanu visiem nepilsoņiem bez naturalizācijas pārbaužu kārtošanas jeb tā saucamo pilsonības nulles variantu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu