Tvīda braucienā Rīgā dodas vairāk nekā 200 cilvēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Rīgā 5. maijā vairāk nekā 200 cilvēku devās veclaiku velosipēdu un retro tērpu parādē - Tvīda braucienā, novēroja aģentūra LETA.  

Pasākumā piedalījās dažādu vecumu cilvēki, tostarp arī bērni, no kuriem lielākie brauca ar saviem velosipēdiem, bet mazākie notiekošo varēja vērot velosipēdiem piestiprinātajos bērnu sēdeklīšos.  
 
Lielākā daļa brauciena dalībnieku bija ieradušies ar vecmodīgiem vai arī par tādiem pārveidotiem velosipēdiem, kā arī bija tērpušies senlaicīgās drānās un dažādos rotājumos. 
 
Tvīda brauciens Rīgā notika jau trešo gadu pēc kārtas, un to rīkoja Latvijas Veclaiku divriteņu kluba sadarbībā ar «Ērenpreisa» velosipēdu darbnīcu. 
 
Pasākums sākās ar pulcēšanos Esplanādē. Pirms brauciena ikvienam bija iespēja speciālā frizētavā izveidot retro frizūru vai makijāžu, nofotografēties retro foto salonā, pielabot savu braucamo «Ērenpreiss» velosipēdu darbnīcā, kā arī izkustēties un iesildīties kopā ar Rīgas danču klubu.
Sākoties braucienam, tā dalībnieki no Esplanādes devās uz vecpilsētu - Līvu un Doma laukumu, pāri Akmens tiltam uz Arkādijas parku, metot līkumus pa šarmantā Āgenskalna ieliņām uz Kalnciema ielas kvartālu, kur dalībnieki varēja ieturēt pauzi un piedalīties «Vides filmu studijas» sarūpētajās aktivitātēs. Tālāk brauciens virzījās atpakaļ centra virzienā.
 
Pasākuma noslēgumā paredzēta Tvīda karaļa un karalienes kronēšana un specbalvas. Vakara turpinājums, mūzika un dejas no plkst.20 būs baudāmas Kaņepes Kultūras centrā.
 
Tvīda brauciena mērķis ir parādīt un akcentēt pagājušā gadsimta 20.-30.gadu velosipēdu un apģērbu kultūru. Brauciena ideja aizgūta no Londonas, kur pirmais šāds brauciens notika 2009.gadā, vēlāk strauji iekarojot arī citas pilsētas visā pasaulē. 
 
Pagājušajā gada Tvīda braucienā Rīgā piedalījās 400 dalībnieki, salīdzinot ar 100 dalībniekiem pirmajā reizē.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu