«Stipro skrējienā» finišējuši gandrīz 3000 dalībnieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts svētkos kinopilsētā «Cinevilla» notikušajā «Stipro skrējienā» finišu sasnieguši vairāk nekā 2800 dalībnieku.  

Uz starta līnijas stājās rekordliels dalībnieku skaits, trijās grupās kopā gandrīz 3000 dalībnieki. Lai trasē pietiekami ērti varētu izvietoties tik liels skaits skrējēju, nācās paplašināt atsevišķas trase vietas, pārveidojot šķēršļus un izveidojot jaunus. 

Skrējiens notika jau ceturto reizi, un dāmu konkurencē ceturto reizi pēc kārtas triumfēja Inga Dauškāne. Otrajā vietā sieviešu ieskaitē palika ikgadējā dalībniece Ieva Mauliņa, bet trešajā vietā ierindojās Elīna Elksnīte, kas individuālajā ieskaitē piedalījās pirmoreiz un bija īpaši priecīga par trešo vietu. 

Pēc dāmām uz starta līnijas stājās vairāk nekā 1000 vīriešu. Trīskārtējā iepriekšējo gadu uzvarētāja Jāņa Krūmiņa prombūtnē šoreiz uzvaras laurus varēja plūkt jauns «Stipro skrējiena» čempions - Sandis Kuklis, kurš 2011.gadā bija trešais. Otro vietu vīriešu konkurencē izcīnīja Uģis Karasevs, bet trešo vietu Ivars Žagars.

Kā pēdējās trasē devās komandas, un par labāko norisinājās cīņa starp gandrīz 400 komandām ar vairāk nekā 1500 skrējējiem. Šajā disciplīnā liels uzsvars bija uz savstarpēju palīdzību un sadarbību. Cīņā ar visu iepriekšējo tūkstošu skrējēju izmētātajiem dubļiem visātrāk finišā nonāca Kuldīgas novada komanda, kas ieguva arī stiprākās pašvaldības titulu.
Komandu izcīņā pie otrās vietas tika SIA «Bestlīzings», bet trešo vietu izcīnīja komanda «Nekāda naida», kura ieguva arī stiprākās augstskolas titulu, jo sastāvēja no Nacionālās aizsardzības akadēmijas studentiem. 
 
Pie atbalsta balvas traumētākajam dalībniekam tika Lauris Pūkainis, kas trasē izmežģīja potīti. Par stiprāko uzņēmumu kļuva «Bestlīzings». 
 
Kā vēlāk atzīmēja daudzi dalībnieki, septiņu kilometru garā trase izdevusies sarežģītāka un grūtāka nekā iepriekšējos gados, tomēr ne mazāk interesanta un pārdomāta. 
 
Šogad izaicinājumu skriet ekstrēmajā skrējienā pieņēma arī vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki. Dziedātājs Intars Busulis startēja «Radio SWH» komandā un atzina, ka trase bija interesanta un nākamgad varētu startēt atkal. Diemžēl savus kolēģus no «SpinFM» viņiem pieveikt neizdevās, bet par to pārdzīvojumu neesot. 
 
Mākslinieciski noskaņotie Dailes teātra aktieri bija priecīgi, ka arī viņiem izdevās pieveikt skrējiena trasi un arī apsteigt Nacionālā teātra skrienošos aktierus. 
 
Šogad komandu ieskaitē startēja arī spēkavīrs Raivis Vidzis, kurš atzina, ka skriet ir daudz savādāk nekā celt svarus, taču pierādīja, ka tas ir izdarāms un nākamgad aicina ikvienu izmēģināt arī savus spēkus.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu