Zviedri draud izgāzt pasaules čempionātu hokejā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: M.Lācis/Apollo

Pirmās dienas pasaules hokeja čempionātā Zviedrijas galvaspilsetā Stokholmā sagādājušas galvassāpes gan turnīra rīkotājiem, gan apmeklētājiem. Zviedri nedaudz pārrēķinājušies ar biļešu cenām un pirmā spēle turnīrā to arī pierādīja - maču starp Zviedriju un Norvēģiju apmeklējuši ap 7000 skatītāju, bet vietu «Globen» arēnā ir 13 000.

Ilgi nebija jāgaida, kamēr turnīra rīkotāji sapratuši savas kļūdas un sestdienas pēcpusdienā tika sasaukta speciāla preses konference, kurā rīkotāji informējuši par pieļautajām kļūdām. Zviedri pauduši sašutumu par mazo skatītāju skaitu čempionāta spēlēs, tāpēc samazinājuši biļešu cenas, taču tikai uz Zviedrijas izlases spēlēm.

Lielu neizpratni izrādījuši arī paši zviedru hokejisti, kuri vietējiem laikrakstiem sūdzējušies par pustukšajām tribīnēm. Šādos apstākļos neesot kaifs spēlēt.

Tikmēr organizācijas komitejas pārstāvis Kristers Englunds sacījis, ka ir gatavs nepieciešamības gadījumā ar Zviedrijas izlases spēlētājiem runāt par biļešu cenu politiku, tajā pašā laikā piebilstot: «Protams, secinam, ka cenas ir pārāk augstas, taču tam ir arī vairāki faktori. Mēs pirms čempionāta izvērtējām situāciju. Puišus varu saprast - viņi pieraduši spēlēt pie pilnām tribīnēm.»

Jau pirms sestdienas vakara spēles starp Zviedriju un Čehiju cenas tika pazeminātas. Organizatori ceturto biļešu kategoriju samazināja no 66 latiem uz aptuveni 30 latiem, taču tik un tā šāda summa par lētāko biļeti ir dārga arī vietējiem iedzīvotājiem. Turnīrs parādīs, vai steigā pieņemtās izmaiņas «Globen» arēnā ievilinās skatītājus vai nē, bet uz zviedru otro spēli apmeklētāju skaits nedaudz pieauga un, ja tic oficiālajiem datiem, tad «Tre Kronor» otro uzvaru turnīrā noskatījās ap 10 000 skatītāju.

«Jā, man arī jautāja par lielajām biļešu cenām šeit. Atceros, ka ar izlasi bijām turnīrā Norvēģijā un jau tad runāja par augstajām biļešu cenām. Tas nav normāli. Ja ar ģimeni gribi aiziet uz hokeju, tad katrs var parēķināt, cik viņam nauda jāatstāj kasē. Organizatori izdomājuši baigo peļņu. Neesmu Zviedrijā jau ilgāku laiku un grūti teikt, cik liela ir minimālā alga, bet domāju, ka varētu būt aptuveni 20 000 kronas (ap 1600 latiem). Ja ar ģimeni kaut kur vakarā aizejot tiek atstāti 400 lati, tad nav brīnums, ka viņi runā par augstajām biļešu cenām. Pirmajā dienā redzēju Itālijas - Vācijas spēli, oficiālais klātesošo skaits bija rakstīts ap 1300, bet izskatījās, ka hallē ir apmēram 300 skatītāju,» «Apollo» stāsta Latvijas izlases treneris Artis Ābols, kurš Zviedrijā nospēlēja vairākas sezonas.

Tajā pašā laikā Helsinkos «Hartwall» arēnā uz Somijas izlases pirmo spēli tikai dažas vietas palika brīvas. Ietilpība ir 13 400, bet maču pret baltkrieviem noskatījās 12 354 skatītāji. Latvijas - Krievijas spēli noraudzījās 5219 skatītāji, bet no Latvijas varēja būt aptuveni 1000 līdzjutēju.

Interesanti, ka arī nākamgad pasaules čempionāts notiks Stokholmā un Helsinkos un aktuāls ir jautājums - vai organizatori mācīsies no savām kļūdām? Taču jau tagad ir paredzams, ka 2004. gada rādītājus pasaules čempionātā Čehijā skandināvi nesasniegs. Prāgas čempionāts ir apmeklētākais vēsturē - to kopā apmeklēja 552 097 skatītāji, bet otraja vietā ir 2010. gada čempionāts Vācijā, kuru apmeklēja 548 788 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu