Lielveikaliem PVN samazināšana nesagādās lielas raizes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Iniciatīva par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu par vienu procentpunktu nesagādās lielas problēmas lielveikaliem, biznesa portālam «Nozare.lv» atzina aptaujātie uzņēmumu pārstāvji.

Kā pastāstīja «Iki» rīkotājdirektore Dace Zundure, tā kā mazumtirdzniecības veikalu tīkli jau iepriekš ir saskārušies ar PVN izmaiņām, tad jau ir pieredze, kā maksimāli ātri pielāgot kases aparātus.

«Protams, lai ieviestu attiecīgās izmaiņas, ir nepieciešams paredzēt laiku programmēšanas darbiem, tāpēc svarīgi ir savlaicīgi saņemt informāciju par gaidāmajām izmaiņām no attiecīgajām valsts iestādēm,» uzsvēra Zundure.

Arī pēc «Maxima» pārstāvja Ivara Andiņa teiktā, kases aparātu pārprogrammēšanā jau gūta «bagātīga pieredze iepriekšējās PVN maiņās», tāpēc tā notikšot raiti.

Savukārt preču cenu zīmju nomaiņa veikalu plauktos patiešām būs darbietilpīga, piebilda Andiņš, kam piekrita arī «Rimi» pārstāve Dace Valnere.

Jau ziņots, ka Finanšu ministrija rosinājusi no šā gada 1.jūlija PVN samazināt no 22% līdz 21%, bet iedzīvotāju ienākumu nodokli no nākamā gada 1.janvāra - no 25% līdz 24%.

Eksperti uzskata, ka iecere samazināt PVN ir saistīta ar vēlmi palielināt iespēju izpildīt Māstrihtas kritērijus attiecībā uz inflāciju, lai Latvija varētu iestāties eirozonā 2014.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu