Gaisa temperatūra no +6 līdz +21 grādam; brīdina par stiprām lietusgāzēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šovakar Latvijā vietām gaidāmas stipras lietusgāzes, brīdina Latvijas sinoptiķi.

Šovakar, galvenokārt rietumu un centrālajos rajonos, gaidāmas stipras lietusgāzes, kuru laikā nokrišņu daudzums sasniegs 15 milimetrus.

Aģentūra BNS vēstī, ka svētdien plkst.12 gaisa temperatūra Latvijā bija no +6..+9 grādiem Kurzemes piekrastē līdz +21 grādam Daugavpils apkaimē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Saule mijas ar mākoņiem, bet Kurzemē ir pārsvarā apmācies laiks un tur vietām līst, no dienvidiem virzās arī pērkona lietusgāzes. Pūš mērens vējš, galvenokārt austrumu vējš.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm gaisa temperatūra svētdien paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem, bet vietām Kurzemes piekrastē nekļūs siltāks par +10 grādiem.

Gaidāms, ka sešos vakarā gaisa temperatūra būs no +6..+7 grādiem jūras piekrastē Kurzemē līdz +20..+23 grādiem daudzviet valsts centrālajā un austrumu daļā.

Lieli gaisa temperatūras kontrasti Latvijā bija arī iepriekš. Piemēram, maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijā bija no +9 grādiem Kolkā līdz +22 grādiem Daugavpilī, un vietām valsts centrālajā daļā gaisa temperatūra 4.maijā svārstījās 22 grādu robežās. Savukārt agrā svētdienas rītā gaisa temperatūra bija no -1 grāda Ziemeļkurzemē līdz +11 grādiem Latgales austrumos.

Pavasarī tradicionāli vērojamas lielas gaisa temperatūras svārstības, kas galvenokārt saistītas ar zemo ūdens temperatūru Baltijas jūrā un Rīgas līcī. Piemēram, 2009.gada 4.maijā Ainažos saullēkta brīdī bija divu grādu sals, pēcpusdienā saule gaisu sasildīja līdz +22 grādiem, bet jau plkst.18 temperatūra noslīdēja zem +10 grādiem. Savukārt 2010.gada 7.maijā maksimālā gaisa temperatūra Latvijā bija no +5,6 grādiem Kolkā līdz +24 grādiem Daugavpilī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu